Μεσογειακή Διάσκεψη για την Ενέργεια με Αίγυπτο-Ισραήλ θέλει η Τουρκία

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν εξέφρασε την επιθυμία της Άγκυρας να πραγματοποιήσει διάσκεψη για τις μεσογειακές χώρες για την ενέργεια, επισημαίνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Αίγυπτο και το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα παρά τις διαφορές με αυτές.

"Χαιρετίζουμε τη μεσογειακή διάσκεψη για την ενέργεια και οι πολιτικές μας διαφορές με το Ισραήλ και την Αίγυπτο δεν αποτελούν εμπόδιο στη συνεργασία μαζί τους στον τομέα της ενέργειας", δήλωσε ο Καλίν σε συνέντευξή του στο "Ντεμίρ Ορέν".

Είπε, "Ο (Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν θα θέσει και πάλι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τη (Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα) Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα το θέμα της έναρξης μιας διάσκεψης για την ενέργεια στη Μεσόγειο".

Ο Καλίν κατήγγειλε αυτό που χαρακτήρισε ως "τα μονομερή βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Μεσόγειο", σημειώνοντας ότι "δε συμβάλλουν στη λύση".

Συνέχισε: "θεωρούμε την επίσκεψη του Πομπέο στη Νότια Κύπρο (Κυπριακή Δημοκρατία) και την αποτυχία του να συναντηθεί με αξιωματούχους στη Βόρεια Κύπρο (ψευδοκράτος) μονομερή κίνηση και θέση που δε συμβάλλει σε λύση".

Και πρόσθεσε: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να υιοθετήσουν μια δίκαιη και ισότιμη θέση εάν θέλουν να συμβάλουν στη λύση".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail