Ναύαρχος Χρηστίδης: Ή θα πάμε σε υποχώρηση στον ελλαδικό χώρο ή σε πόλεμο!

Freepen.gr - Ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΝ, Ναύαρχος ε.α., Κοσμάς Χρηστίδης μιλώντας στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι", υποστήριξε ότι σήμερα υπάρχει ένα σοκαριστικό κατά την άποψή του δίλημμα: ή θα πάμε σε υποχώρηση (εννοώντας διαφοροποιήση) στον ελλαδικό χώρο, ή θα οδηγηθούμε σε πόλεμο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: Από τότε που σαν λαός, εννοώ και τους Κυπρίους Αδελφούς και τους Ελλαδίτες, δεν σκεφτόμαστε ως έθνος θα έχουμε θέμα. Η Ελλάδα έχει περιορίσει τα σύνορά της, δηλαδή με τη Συνθήκη της Λωζάνης, τα εθνικά σύνορα, το Έθνος, έχει περιοριστεί στο κράτος. Άρα θεωρώ ότι σήμερα υπάρχει το εξής σοκαριστικό δίλημμα: ή θα πάμε σε υποχώρηση εννοώντας τη διαφοροποιήση στον ελλαδικό χώρο, ή θα πάμε σε πόλεμο. Απεύχομαι το δεύτερο.

Κατά το ναύαρχο Χρηστίδη οι έρευνες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα χωρικά ύδατα του Καστελλόριζου και μετά η Τουρκία θα συνεχίσει με γεωτρήσεις.

Επιπλέον υποστήριξε πως ότι όταν υπάρχουν πολλές πολεμικές μονάδες σε μια μικρή περιοχή και πολεμικές ιαχές σε πολιτικό επίπεδο, είναι φυσικό να υπάρχουν ατυχήματα. 

Ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΝ εκτιμά πως «είναι καλό για τον Ελληνισμό που η Γαλλία έχει εισέλθει στην ανατολική Μεσόγειο».

«Στο θέμα της προπαγάνδας η Τουρκία είναι πιο μπροστά από Ελλάδα και Κύπρο, αλλά δεν με ανησυχεί, καθώς δεν με ανησυχεί ούτε και το ζήτημα του εξοπλισμού της» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης και αποσαφήνισε ότι παλιά η Ελλάδα είχε το πάνω χέρι στο Αιγαίο και η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. «Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει με τα υποβρύχια που έφερε η Ελλάδα. Όσον αφορά την αεροπορία, η γείτων χώρα είναι πιο εγγύς».

Συμπλήρωσε όμως πως αν όλα πάνε καλά με τον Μακρόν και τα Rafale, αυτόματα η Ελλάδα θα αποκτήσει την υπεροχή στον αέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail