Η χώρα δέχεται επίθεση με τη μορφή ανορθόδοξου πολέμου

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης η Μόρια στη Μυτιλήνη καίγεται. Καταστράφηκε ολοσχερώς το κέντρο κλειστής φιλοξενίας προσφύγων και 13.000 άνθρωποι ξεχύθηκαν στο νησί και περιφέρονται ανεξέλεγκτα, όπου θέλουν.

Ο κόσμος πιστεύει πως η πυρκαγιά μπήκε γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να μπουν σε καραντίνα. Πόσο αστεία και επιπόλαια δικαιολογία, για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Όλο αυτό το σκηνικό εντάσσεται στο πλαίσιο του «ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» που έχει κηρύξει η Τουρκία στη χώρα μας, εδώ και καιρό.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι μεταναστευτικές ροές δια θαλάσσης, προς τα νησιά μας. Επίσης οι ροές των προσφύγων στον Έβρο που επιχείρησαν και επιχειρούν και σήμερα να εισέλθουν στη χώρας μας, ανάμεσά τους φυσικά και δεκάδες Τζιχαντιστές, που έρχονται για να πολεμήσουν εκ των έσω στο πλευρό της Τουρκίας, όταν τους δοθεί το σύνθημα. Τώρα κάψανε τον καταυλισμό και όλοι είναι στους δρόμους. Τζιχαντιστές βρίσκονται ελεύθεροι στο νησί, χωρίς να γνωρίζει κανείς που κινούνται και τι σχεδιάζουν για το επόμενο διάστημα, μέχρι να τους βρουν και να τους μαζέψουν σε κάποιο ελεγχόμενο χώρο. Έως τότε, τι θα κάνουν αυτοί οι σκληρά εκπαιδευμένοι άνθρωποι; Και μόνο ότι κυκλοφορούν ανάμεσα σε στρατιωτικές μονάδες πρώτης γραμμής και καμουφλάρονται πίσω από το μανδύα της προσφυγιάς, δημιουργούν ένα επιπλέον άγχος στις επιβαρυμένες πολιτικές και στρατιωτικές διοικήσεις της χώρας.

Η Μόρια δεν κάηκε γιατί τους ζήτησαν να μπουν καραντίνα, όσοι είχαν κρούσμα κορωνοϊού. Η Μόρια κάηκε με σχέδιο, το οποίο έχει εκπονήσει η Τουρκία.

Το είπε και ο περιφερειάρχης Βορείου Αγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, που γνωρίζει καλύτερα από πολλούς το τι συμβαίνει σε αυτούς τους καταυλισμούς των προσφύγων. Το ξέρει και η κυβέρνηση, γι’ αυτό και στη σύσκεψη στο Μαξίμου παίρνουν μέρος ο διοικητής της ΕΥΠ και ο Αρχηγός Στρατού.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και η Τουρκία θα φροντίσει να τα κάνει ακόμα πιο δύσκολα το επόμενο διάστημα και μέχρι τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 24 Σεπτεμβρίου. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα και να μην εφησυχάζουμε ούτε λεπτό. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών και ο πόλεμος έχει αρχίσει, πρώτα με τη μορφή ανορθόδοξου πολέμου και όπως δείχνουν τα πράγματα πολύ φοβούμαι πως θα κλιμακωθεί και θα περάσει και σε άλλο επίπεδο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail