Νορβηγική παγοκολώνα προσβάλλει την ιστορική μας μνήμη

Κόψτε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα. Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, το σημαίνον στέλεχος του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας και επί σειρά ετών συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας και νυν Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δεν αρκέστηκε μόνο να υπερτονίσει τις τουρκικές θέσεις, αλλά αναφέρθηκε και με ειρωνικό τρόπο στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας ότι «οι Έλληνες «ακόμη θρηνούν την απώλεια της Κωνσταντινούπολης».


«Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι είναι οι Έλληνες εκείνοι που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο και τα ύδατα, ενώ οι Έλληνες ακόμη θρηνούν την απώλεια της Κωνσταντινούπολης (σ.σ. την αναφέρει ως Istanbul) και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να την λένε Κωνσταντινούπολη. Σε αυτό το επίπεδο βρισκόμαστε!»

Και μπορεί ο υπερβόρειος σκ...τάνθρωπος να έχει δίκιο για τον αιώνιο θρήνο των Ελλήνων για την απώλεια της χιλιόχρονης βασιλεύουσας Πόλης τους από τους Μογγόλους, αφού 9 στους 10 Έλληνες νιώθουν έτσι, αλλά από την άλλη αποδεικνύει την αναισθησία της βάρβαρης ψυχής του και την έλλειψη κατανόησης προς την θλίψη και τον θρήνο του αδικημένου, Έτσι, ο Νορβηγός Ούννος, αντί να συγκινείται από το βαθύ φιλότιμο της μνήμης και το ιστορικό τραύμα του πληγωμένου από την αδικία ελληνικού λαού, αυτός αντίθετα τον ειρωνεύεται και παίρνει το μέρος του Οθωμανού θύτη.

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Φυσικά, δεν τον πειράζει διόλου ο θρήνος των Τούρκων για την χαμένη Οθωμανική τους αυτοκρατορία. Μόνο ο θρήνος των Ελλήνων για την Κωνσταντινούπολη τον ενοχλεί. Ε λοιπόν, Νορβηγέ μ@λάκα σου έχω νέα. Θα συνεχίσουμε να λέμε την Κωνσταντινούπολη με το αληθινό της όνομα μέχρι να σκάσεις. Μέχρι να γίνει πάλι δική μας, διότι αυτό είναι το δίκαιο.

---
* Eπισκεφθείτε και το ιστολόγιο του Γ. Γερολυμάτου - peritexnisologos.blogspot.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail