Αυτή είναι η παγίδα στην οποία θέλει να σύρει την Ελλάδα ο Ερντογάν

Freepen.gr - Ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης με εκτενή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προχωρά σε μια επισήμανση, την οποία έκανε και η σελίδα μας νωρίτερα όσον αφορά το δημοσίευμα της Sabah, ότι δηλαδή η Τουρκία δε θα χτυπήσει πρώτη αλλά σκοπεύει να προκαλέσει το πρώτο χτύπημα από τη μεριά της Ελλάδας.

Ενδεχομένως και οι απανωτές Navtex που φέρνουν το Ορούτς Ρέις όλο και πιο κοντά στο Καστελλόριζο να έχουν τη σημασία τους. Διαβάστε τι αναφέρει ο αντιστράτηγος και προβληματιστείτε:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Sabah», ο Ερντογάν φέρεται να έδωσε εντολή στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, να μην ανοίξει πρώτο πυρ κατά ελληνικών πλοίων που πλησιάζουν το Oruc Reis, αλλά αν δεχτεί επίθεση να πράξει αυτό που πρέπει. 

Δεν μ΄ αρέσει «να ευλογώ τα γένια μου», αλλά στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις μελλοντικές εξελίξεις να αναφέρω ότι στο βιβλίο μου «Σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία», εκτός από την πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα προβεί σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επισημαίνω: 

«Σε περίπτωση που η Ελλάδα πράξει το αυτονόητο και αποστείλει ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή για την παρεμπόδιση των ερευνών, η Τουρκία δεν θα κάνει την «πρώτη κίνηση», αλλά θα μετακυλήσει την απόφαση για έναρξη εχθροπραξιών στην ελληνική πλευρά. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσει να εμφανίσει την Ελλάδα ως εκείνη που «άρχισε τον πόλεμο» ανοίγοντας πρώτη πυρ. 

Το ότι η Ελλάδα απλά θα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα άμυνας έναντι μιας σαφούς παραβίασης της εδαφικής της ακεραιότητας, μικρή σημασία ενδεχομένως θα έχει για τη διεθνή κοινότητα. Στην λογική των αντιποίνων από την πλευρά της Άγκυρας είναι πιθανή μια περαιτέρω κλιμάκωση με επιχείρηση κατάληψης από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κάποιας νησίδας ή βραχονησίδας από αυτές που εντάσσονται στην θεωρία των γκρίζων ζωνών... Ελπίζω να μην επιβεβαιωθώ, αν και διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για τις κόκκινες γραμμές μας που έχουν γίνει ροζ!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail