Τα ΗΑΕ σε συνομιλίες με την Ουάσιγκτον για τη μεταφορά δυνάμεων των ΗΠΑ από την Τουρκία

Freepen.gr - Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται σε συνομιλίες με το Πεντάγωνο για να μεταφερθούν οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Incirlik στην Τουρκία στο βασίλειο του Κόλπου, ανέφερε το Middle East Monitor.

Ο Πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ ηγείται των συνομιλιών, ανέφερε ο δικτυακός τόπος ειδήσεων, επικαλούμενο ρεπορτάζ στο New Khaleej την Κυριακή.

Τα ΗΑΕ εργάζονται επίσης σε οικονομικά και στρατιωτικά έργα με το Πεντάγωνο και τα μεγάλα αμερικανικά οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που σχετίζονται με τη νότια ακτή της Υεμένης και πολλά κοντινά νησιά, σύμφωνα με το Middle East Monitor.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΑΕ έχουν επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με τις κυβερνήσεις εκατέρωθεν να κατηγορούν η μία την άλλη ότι βρίσκονται στη λάθος πλευρά των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να αυξήσουν την περιφερειακή εξουσία και επιρροή τους. Οι στενοί δεσμοί της Τουρκίας με το Κατάρ έχουν προσθέσει επιπλέον βαθμούς στις εντάσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες "δεν έχουν σχέδια να τερματίσουν την παρουσία μας στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Αντισυνταγματάρχης Τόμας Κάμπελ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού της Τουρκίας.

"Οι ΗΠΑ λειτουργούν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ εδώ και δεκαετίες μετά από πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης, και η συνεχιζόμενη παρουσία μας εκεί καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη και ισχυρή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του νατοϊκού συμμάχου μας, της Τουρκίας", δήλωσε ο Κάμπελ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail