Η Κίνα αναπτύσσει όπλο που μπορεί να «παραλύσει αεροδρόμιο με μια βολή»

China's JH-7 fighter bomber (image: China Military)
Freepen.gr - Η Κίνα αποκάλυψε έναν αερομεταφορέα πυρομαχικών, πιθανότατα θα φέρουν αεροσκάφη J-16, βομβαρδιστικά μαχητικά JH-7 και βομβαρδιστικά H-6, το οποίο μπορεί να απελευθερώσει εκατοντάδες πυρομαχικά ικανά να προκαλέσουν καταστροφή σε μεγάλες εγκαταστάσεις όπως αεροδρόμια, αναφέρει το defenseworld.net.

«Ένας τυπικός διανομέας πυρομαχικών όπως αυτός μπορεί να αχρηστεύσει ένα αεροδρόμιο για μεγάλο χρονικό διάστημα με μόνο μία βολή, επειδή ο τεράστιος αριθμός των πυρομαχικών σημαίνει ότι ολόκληρος ο διάδρομος θα καταστραφεί. Είναι επίσης πιθανό ότι ορισμένα από τα επιμέρους αυτά όπλα θα είναι νάρκες, οι οποίες θα κάνουν πολύ επικίνδυνες τις προσπάθειες επισκευής του διαδρόμου», δήλωσε ένας Κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο Global Times την Κυριακή.

Αυτό θα προσφέρει κρίσιμες ευκαιρίες μάχης, διότι σημαίνει ότι ο εχθρός δεν θα μπορεί να πολεμήσει, και ο χρήστης του διανομέα μπορεί να αποκτήσει την υπεροχή στον αέρα καθώς επίσης τακτικά και στρατηγικά πλεονεκτήματα, είπε ο ειδικός.

Το όπλο, ένα υβρίδιο κάτι μεταξύ ενός πυραύλου αέρα-εδάφους και μιας κατευθυνόμενης βόμβας, ζυγίζει 500 κιλά. Έχει ταξινομηθεί ως κατευθυνόμενη βόμβα διανεμητή. Ενώ μοιάζει με πύραυλο, έχει μια τετράγωνη διατομή για να κρατάει περισσότερα υπο-εκρηκτικά όπλα. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να μειώσει τη διατομή του ραντάρ του όπλου, ενισχύοντας την ικανότητα στελθ. Όταν πέσει, ο διανομέας μπορεί να ανοίξει τα φτερά του, παρέχοντας επιπλέον δύναμη ανύψωσης και δυνατότητα ελέγχου σε μια ζώνη άνω των 60 χλμ» ανέφερε το Σάββατο η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας.

"Κάθε διανομέας μπορεί να μεταφέρει 240 επιμέρους εκρηκτικά όπλα έξι τύπων, που αν εξαπολυθούν θα καλύπτουν περισσότερα από 6.000 τ.μ.", ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος της NORINCO.

Όταν επιτίθεται σε ομάδες αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, ο διανομέας μπορεί να χρησιμοποιήσει αντιαρματικά υπο-όπλα που μπορούν να διεισδύσουν στην πανοπλία των αρμάτων μάχης από την κορυφή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail