Κοκτέιλ εξοπλισμών για άμεσες αγορές και νέα προγράμματα το αντίδοτο στην Τουρκία

Freepen.gr - Κοκτέιλ εξοπλισμών εξοπλισμός με βασικά συστατικά τις άμεσες αγορές για κάλυψη επειγουσών αναγκών αλλά και τη χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων είναι το αντίδοτο στην τουρκική επιθετικότητα που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας, αναφέρει σε ρεπορτάζ το ΟΡΕΝ.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η κυοφορούμενη συμφωνία για την αναβάθμιση του αεροπορικού στόλου με την ένταξη των γαλλικών μαχητικών Rafale, περίπου 20. Στο γαλλικό πακέτο επιδιώκεται να συμπεριληφθούν οι προμήθειες για τη συντήρηση των Μιράζ 2000-5, η επαναπιστοποίηση των πυραύλων made in france όπως οι Scalp, Exocet και Mica αλλά και η αύξηση του ελληνικού αποθέματος των στρατηγικών όπλων.

Μαζί με τα αναβαθμισμένα F-16 στην κατηγορία viper εκτιμάται ότι μεγαλώνει η ποιοτική υπεροπλία των μπλε φτερών έναντι των τουρκικών και ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη η αμερικανική πρεσβεία διαψεύδει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι δεν θα παραχωρούνται και οι πύραυλοι Harpoon.

Πολυμέτωπη θα είναι η εξοπλιστική αντεπίθεση της Αθήνας για την ενίσχυση του ελληνικού στόλου με νέες φρεγάτες μέσα από διεθνή διαγωνισμό αλλά και τέσσερις κορβέτες με πολυεθνική υπογραφή αλλά με ελληνική ναυπήγηση.

Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλα πλοία για area defense, για άμυνα μεγάλης περιοχής όπως είναι η Ανατολική Μεσόγειος και βεβαίως για να καλύψουμε κι όλο το φάσμα όχι μόνο της ανατολικής Μεσογείου αλλά και της υπόλοιπης ΑΟΖ, νότια από την Κρήτη και δυτικά στο Ιόνιο που πλέον καλούμεθα να καλύψουμε, σημειώνει ο ναύαρχος ε.α., Γιάννης Εγκολφόπουλος.

Προτεραιότητα αποτελεί και η αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ αλλά και η ενίσχυση του οπλοστασίου των υποβρυχίων με την αγορά των τορπιλών βαρέως τύπου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail