Πώς η Ελλάδα να στηρίξει την Αρμενία όταν δεν υπερασπίζεται ούτε το βέτο της Κύπρου;

Πριν από ένα μήνα περίπου, ο Έλληνας πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ, μέσα σε ένα κλίμα προσβολών και απαράδεκτης υποδοχής προς τον πρέσβη μιας χώρας. Στα διαπιστευτήρια είπε κατάμουτρα στον Έλληνα πρεσβευτή Νικόλαο Πιπερίγκο, ότι το Μπακού συμφωνεί σε όλα με τους αδελφούς Τούρκους. Άρα και για την Αν. Μεσόγειο, το Αιγαίο κλπ σε βάρος της Ελλάδας.

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Σήμερα, το Αζερμπαϊτζάν, το αδέλφι της Τουρκίας, βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Εισέβαλε ύπουλα και επιχειρεί να καταλάβει μια αυτόνομη περιοχή, όπου το πλεονάζον αρμενικό στοιχείο αποδεικνύει την νόμιμη κυριαρχία του. Βοηθός και χορηγός σε αυτήν την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν είναι απροκάλυπτα η Τουρκία. 

Μάλιστα, δε, η Τουρκία είναι και ο ιθύνων νους της πολεμικής ενέργειας των Αζέρων, εφόσον δε θα το αποτολμούσαν δίχως την έγκρισή της. Η Τουρκία εντάσσει οπωσδήποτε τη σύγκρουση στον Καύκασο μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των σχεδιασμών της πολιτικής της και σε άλλα θέατρα επιθετικών δραστηριοτήτων. Από την άποψη αυτή, όσα συμβαίνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μπορεί να συνδέονται και με τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο. 

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση, μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται τη θέση που πρέπει να πάρει απέναντι σε μια σύμμαχη χώρα, όπως είναι η Αρμενία, ως αντίβαρο της τουρκικής επιθετικότητας. Η μεσοβέζική και ίσων αποστάσεων δήλωση του ΥΠΕΞ, είναι επιεικώς απαράδεκτη για το δίκαιο της Αρμενίας. Κάνουμε στην Αρμενία, αυτό που κάνει η Γερμανία σε εμάς, όταν μας λέει "βρείτε τα με τους Τούρκους".

Αλλά, τι να περιμένει κανείς από μια Ελλάδα, που δεν κάνει όσα πρέπει ούτε για την Κύπρο; Θα πάρει θέση υπέρ της Αρμενίας (όπως έκανε ήδη η Αίγυπτος), ενώ δεν υπερασπίζεται ούτε το βέτο της Κύπρου; 

Έτσι και αλλιώς οι Αζέροι χ...σμένους μας έχουν και μας το είπαν.

Γιατί, λοιπόν, η κλαζομενιακή και π...ρδοφοβική ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να σύρεται πίσω από τις εξελίξεις και όχι να τις δημιουργεί; Τουλάχιστον, ο ελληνικός λαός, στο σύνολο του πιστεύω δεν κρατάει την ίδια στάση, αλλά υποστηρίζει με θέρμη τους φίλους Αρμένιους και εύχεται νίκη στα όπλα τους!

Ζήτω η Αρμενία!!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail