Ο Μητσοτάκης «ένιψε τας χείρας του» κι ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε πως αν επακολουθήσει εθνική καταστροφή, δε θα φέρει καμία ευθύνη!

«Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα». Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο… …Από την πρώτη στιγμή τόνισα ότι το σχέδιο της Πολιτείας μπορεί να είναι η πυξίδα. Όμως τον δρόμο τον βαδίζουν οι πολίτες»

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Το τελευταίο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, μας έδειξε για μια ακόμη φορά, πως αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας σε αυτήν την κρίσιμη εποχή που διανύουμε, δεν διαθέτουν την παραμικρή θέληση για αυτοκριτική και παραδοχή των λαθών (τους), που μας οδήγησαν ως εδώ.

«Αυτοπροστασία ή Καραντίνα»…

Για ακόμη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μεταθέσει σχεδόν όλες τις ευθύνες για ό, τι γίνει από εδώ και πέρα, στον Ελληνικό λαό.

Αυτήν την φορά απέφυγε να ξαναχρησιμοποιήσει την φράση: «ατομική ευθύνη», γιατί γνωρίζει καλά πως είναι μια χιλιομασημένη καραμέλα που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον τους τελευταίους μήνες και κούρασε, αν όχι και εξαγρίωσε πολίτες.

Έτσι, με έντεχνο τρόπο χρησιμοποίησε άλλες λέξεις για την «ατομική ευθύνη», όπως: «συνειδητός πολίτης…», «αυτοπροστασία…», «σας καλώ σε μια νέα εγρήγορση…», «από εμάς εξαρτάται…» κ.α.

Μπορεί λοιπόν να άλλαξαν οι λέξεις, αλλά το νόημα παραμένει ίδιο και απαράλλακτο. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, πέταξε για άλλη μια φορά την μπάλα στην εξέδρα. Υποστήριξε έμμεσα πως ό, τι καλύτερο μπορούσε να κάνει η πολιτεία το έκανε και θα συνεχίσει να το κάνει, και το μόνο που μένει είναι να ανταποκριθεί στις περιστάσεις και ο λαός…

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, αυτή είναι η μόνη παράμετρος που θα καθορίσει την έκβαση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Αυτοί από την πλευρά τους, δεν έχουν κάνει κανένα λάθος…

Καμία κουβέντα για τον άθλιο σχεδιασμό της τουριστικής σεζόν που άνοιξε διάπλατα τα σύνορα και γέμισε την χώρα με εισαγόμενα κρούσματα. Η κυβερνητική απάντηση ήταν πως δεν έφταιγαν τα εισαγόμενα, αλλά φταίνε τα εγχώρια…

Καμία αυτοκριτική για τα φαινόμενα σαρδελοποίησης που παρατηρούσαμε στα ΜΜΜ για μήνες, μέχρι να αποφασίσουν να ξυπνήσουν και να πάρουν κάποια μέτρα, που και αυτά έγιναν «στο πόδι». Αφού έγινε πρώτα διασπορά του ιού για απαράδεκτα μεγάλο χρονικό διάστημα, τώρα στο τέλος δηλώνουν με περισσή υπερηφάνεια πως αυξάνουν τον στόλο των λεωφορείων και θεσμοθετούν κυλιόμενα ωράρια…

Αγνόησαν αυστηρές συστάσεις από ειδικούς που ζητούσαν χαμηλό μέσο όρο στις τάξεις, στην αρχή με γελοία μαγειρέματα «μέσων όρων» και στη συνέχεια με την δικαιολογία πως «λεφτά… δεν υπάρχουν» για να δημιουργηθούν νέες υποδομές για την εκπαίδευση. Λες και το δημόσιο δεν έχει στην κατοχή του έναν τεράστιο όγκο ακίνητης περιουσίας που μένει ανεκμετάλλευτος! Έτοιμα κτίρια που κάλλιστα θα μπορούσαν να διαμορφωθούν κατάλληλα και να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών για όσο διάστημα χρειαστεί! Το αφήγημα πως δεν υπάρχουν λεφτά για αίθουσες, είναι απλά μια πρόφαση για να μην παρθούν πραγματικά ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα έλυναν ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος!

Ο κ. Μητσοτάκης, μας ανακοίνωσε πως «σε λίγο θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα εντατικής στο νοσοκομείο Σωτηρία», την ίδια στιγμή που στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία δηλώνουν πως: “Ευχόμαστε να λειτουργήσουν οι νέες ΜΕΘ σε ΣΩΤΗΡΙΑ και ΝΙΚΑΙΑ, αν και δεν φαίνεται πιθανό… …από το σημείο όπου βρίσκονται σήμερα οι εργασίες κατασκευής…”, παραθέτοντας φωτογραφίες των έργων των νέων πτερύγων της Σωτηρίας και της Νίκαιας. Ειδικά η πτέρυγα της Σωτηρίας βρίσκεται σε κάτι περισσότερο από το στάδιο: «γιαπί».

Άραγε πόσο θα διαρκέσει το «σε λίγο» του κ. Μητσοτάκη; Μήπως μέχρι να τελειώσουν οι πτέρυγες ΜΕΘ, δεν… θα υπάρχει πια κορονοϊός;

Οι εργαζόμενοι μέσω του συνδικαλιστικού τους φορέα τονίζουν ότι ασφυκτιούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική, αλλά ο κ. Μητσοτάκης μας τονίζει πως «οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους»…

Αυτοκριτική δεν έγινε βέβαια ούτε για την αντιμετώπιση της σχεδόν ανεξέλεγκτης διασποράς η οποία γίνεται από αλλοδαπούς που σε μεγάλους αριθμούς, δεν ακολουθούν καθόλου τα μέτρα προστασίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία της Αττικής το 35% των νοσηλευόμενων με κορονοϊό είναι αλλοδαποί προερχόμενοι σε μεγάλο ποσοστό από το κέντρο της Αθήνας. Στο “Σωτηρία” από τους 136 νοσηλευόμενους οι 43 είναι αλλοδαποί, ενώ στον “Ευαγγελισμό” από τους 82 οι 31 είναι αλλοδαποί.

Ποιες στρατηγικές κινήσεις έκανε η κυβέρνηση για να περιορίσει αυτό το φαινόμενο; Γιατί συνεχίζει να συμβαίνει; Καμία ενημέρωση επ’ αυτού…

Επιπροσθέτως, έχουμε ολοένα και πιο συχνά φαινόμενα από αλλοδαπούς ασθενείς που βρίσκονται λαθραία στην χώρα και κάνουν… κοπάνα από τα νοσοκομεία, για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την απέλαση ή άλλες νομικές συνέπειες. Το αποτέλεσμα είναι να διασπείρουν ανενόχλητοι τον ιό για εβδομάδες…

Τίποτα όμως από όλα αυτά, δεν θίχτηκε στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης μας έδειξε για άλλη μια φορά πως πολιτική και ηθική είναι δυο έννοιες που δεν συμπορεύονται απαραίτητα στο «μενού» της κυβέρνησης.

Εμμέσως πλην σαφώς, αφού αποποιήθηκε κάθε σοβαρής ευθύνης, ένιψε τας χείρας του και διεμήνυσε στον Ελληνικό λαό πως για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα θα φταίει αυτός και κανένας άλλος.

Ένα είναι σίγουρο. Θα έρθει στιγμή που αυτή η πανδημική κρίση θα παρέλθει και οι πολίτες θα κατεβάσουν τις μάσκες, όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός στο τέλος του διαγγέλματος του.

Οι πολίτες θα τις κατεβάσουν. Οι πολιτικοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν δεν θα τις κατεβάσουν ποτέ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail