Συγγνώμη του Κιμ για το θάνατο Νοτιοκορεάτη αποστάτη στα σύνορα!

Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα εξέφρασε τη συγγνώμη της για το θάνατο ενός Νοτιοκορεάτη από τα πυρά του στρατού της από έναν πολίτη της Νότιας Κορέας που φέρεται να προσπάθησε να φύγει στο Βορρά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σε μια επίσημη ανακοίνωση που εστάλη στη Σεούλ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν δήλωσε ότι αισθάνεται "πολύ λυπημένος" για τη μεγάλη απογοήτευση του Προέδρου Moon Jae-in και των άλλων Νοτιοκορεατών στα ύδατά της.

Νωρίτερα σήμερα, η Σεούλ δήλωσε ότι ο πολίτης που πυροβολήθηκε από τα στρατεύματα του Βορρά ήταν αξιωματούχος της Νότιας Κορέας στον τομέα της αλιείας.

"Η πλευρά μας εκφράζει τη λύπη μας για το γεγονός που συνέβη στα ύδατά μας που θα έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις στη σχέση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.... Η ηγεσία μας έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε η σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, η οποία έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, να μην καταστραφεί από ένα τόσο λυπηρό περιστατικό", ανέφερε η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας.

"Ο σύντροφος Kim Jong-un, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, λυπάται πολύ που συνέβη ένα απροσδόκητο και ατυχές περιστατικό στα ύδατά μας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στον Πρόεδρο Moon Jae-in και τους Νοτιοκορεάτες", δήλωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο "άγνωστος" άνδρας, ο οποίος πέρασε στη βόρεια πλευρά χωρίς άδεια, δεν απάντησε όταν ερωτήθηκε από τον στρατό περίπου 80 μέτρα μακριά. Τα στρατεύματα του Βορρά στη συνέχεια πυροβόλησε δύο άσφαιρα οπότε ο άνθρωπος φέρεται να προσπάθησε να φύγει. Στη συνέχεια πυροβόλησαν περισσότερες από 10 φορές σε απόσταση 40-50m σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες εμπλοκής για την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων. Αφού συνειδητοποίησαν ότι ο άνθρωπος είχε σκοτωθεί, οι στρατιώτες αποτέφρωσαν τον άνθρωπο μαζί με το σωσίβιο του και τη συσκευή επίπλευσης σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες έκτακτης ανάγκης για την πρόληψη του COVID-19.

Απαντώντας στην ασυνήθιστη συγγνώμη, ο Υπουργός ενοποίησης Lee In-young, ο point man της Σεούλ στην Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε: "εξ όσων γνωρίζω, είναι πρωτοφανές για τον Βορρά να εκδίδει τη θέση του (ηγέτη του) γρήγορα χρησιμοποιώντας την έκφραση "συγγνώμη" δύο φορές".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail