Αρχίζουν τα δύσκολα και για τον Χαφτάρ: Εμπρησμοί και διαδηλώσεις στη Βεγγάζη

Freepen.gr - Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης, καθώς διαμαρτύρονται κατά της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και της διαφθοράς για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, αναφέρει το libyareview.com.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους στις ανατολικές πόλεις της Λιβύης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική ελίτ και τις κακές συνθήκες διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων των παρατεταμένων διακοπών ρεύματος και μιας σοβαρής τραπεζικής κρίσης.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι οι διαδηλώσεις ξέσπασαν επίσης αργά το Σάββατο το βράδυ στην Αλ Μπάιντα, που είναι η πρώην έδρα της κυβέρνησης. Διαδηλώσεις ξέσπασαν επίσης στη νότια πόλη Sebha και στο Al-Marj για πρώτη φορά. Το Al-Marj είναι προπύργιο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και βρίσκεται μεταξύ της Al-Bayda και της Βεγγάζης.

Παρόμοιες διαδηλώσεις ξέσπασαν στα τέλη Αυγούστου στη δυτική Λιβύη.

Μια άλλη διαδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη την Κυριακή και δεκάδες διαδηλωτές έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από ένα κτίριο που ανήκει στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας.

Ένας αποκλεισμός που επέβαλε ο LNA στις περισσότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας από τον Ιανουάριο επιδείνωσε την οικονομική κρίση σε ολόκληρη τη χώρα και τις διακοπές ρεύματος στα ανατολικά.

Το Σάββατο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι ο Αρχηγός του LNA, Khalifa Haftar είχε συμφωνήσει να τερματίσει τον αποκλεισμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail