Μα..."τότσο" τουρκόφιλη η Τότσι; Ξαναχτύπησε κατά των κυρώσεων η σύμβουλος του Μπορέλ

Freepen.gr - Η Νάταλι Τότσι, ειδική σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ, που έχει την ευθύνη για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ξαναχτύπησε. Την πρώτα φορά είχε προκαλέσει σάλο πριν από περίπου ένα μήνα όταν μέσω twitter είχε εξισώσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας με αυτές της Ελλάδας χαρακτηρίζοντας και τις δύο πολιτικές ως "μάτσο".

Αυτή τη φορά μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση μιας δεξαμενής σκέψης στις Βρυξέλλες η Τότσι εξέφρασε τη διαφωνία της για την πολιτική των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία. Είπε χαρακτηριστικά "ξεχάστε τις κυρώσεις δεν είναι αυτός ο τρόπος να ασκηθεί επιρροή στην Τουρκία" και πρόσθεσε ότι θα εκπλαγεί ιδιαιτέρως αν υπάρξει πολιτική συμφωνία για κάτι τέτοιο στην έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Η κομισιόν έχει πάρει τις αποστάσεις από την Τότσι λέγοντας ότι εκφράζει προσωπικές τις απόψεις και όχι ως σύμβουλος του Μπορέλ. Ωστόσο απομένει να τα δούμε στην πράξη, αν και ο Ισπανός Μπορέλ δε θα ήθελε -λογικά- ούτε αυτός κυρώσεις σε μια χώρα όπου η ισπανική Navantia ναυπηγεί ελικοπτεροφόρα - ελαφρά αεροπλανοφόρα (TCG Anadolu).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail