Έβρος: Σενάρια επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου - Αναφορές για κρούσεις εξαγοράς οικοπέδων

Την θέση του για όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες αλλά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης από τα χείλη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη εξέφρασε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία”.

Από: radioevros.gr - Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης

Ο κ. Μαυρίδης για άλλη μία φορά γνωστοποίησε τη αντίθεση τόσο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Ορεστιάδας και της Π.Ε.Δ όσο και της τοπικής κοινωνίας αναφορικά σε οποιοδήποτε σενάριο επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης του Φυλακίου. Ο κ. Μαυρίδης ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε πρόταση για επέκταση θα βρει απέναντι τον ίδιο, τις παρατάξεις του δήμου αλλά και την τοπική κοινωνία, πως δεν θα μπουν σε διαπραγματεύσεις για οτιδήποτε ανταποδοτικό και ακόμη πως αν χρειαστεί θα αντιδράσουν αλλά με σωστό τρόπο. Άλλωστε η μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου αποτελεί επίσημη δέσμευση του πρωθυπουργού, ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μαυρίδης επίσης δήλωσε πως δημιουργείται προβληματισμός καθώς υπάρχουν αναφορές για κρούση σε δημότες για εξαγορά οικοπέδων στην περιοχή. Όπως έκανε γνωστό επίκειται επίσκεψη του κ. Μηταράκη τις επόμενες ημέρες όπου θα του γνωστοποιηθεί η άποψη ότι υπάρχει θετική θέση για το θέμα ενίσχυσης του ΚΥΤ με προσωπικό για γρηγορότερη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου όπως και σε όποια βελτίωση των συνθηκών για εργαζομένους και φιλοξενούμενους – άλλωστε υπήρξε το αίτημα ενίσχυσης της δομής με προσωπικό που ικανοποιήθηκε και κατατέθηκε πρόταση για την βελτίωση των συνθηκών – αλλά η επέκταση της δομής αποτελεί κόκκινη γραμμή. Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μαυρίδης μίλησε για την μελέτη για βιολογικό καθαρισμό όπου ήδη εγκρίθηκαν τα χρήματα.

radioevros.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail