Εξοπλισμοί σα να διαλέγουν ντομάτες και πιπεριές από πάγκους της λαϊκής αγοράς

Όταν η προπαγάνδα αλλάζει χωρίς προσχήματα, είναι διπλά επικίνδυνη. Πριν τρεις ημέρες τα ΜΜΕ, σε αναποκρίσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μας πληροφορούσαν ό,τι: "Έκλεισε η αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών 10 δις ευρώ από την Γαλλία, με αιχμή 20 καινούρια μαχητικά Ραφάλ, 75 εκ ευρώ το καθένα".


Ίσως θυμάστε το άρθρο μου που μεταξύ άλλων έγραφα ότι : "Αν πάρουμε 10 δις ευρώ από την Γαλλία, πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον όπλα 10 δις από την Γερμανία και τις ΗΠΑ, δηλαδή 30 δις ευρώ συνολικά, για τους ίδιους λόγους που θα τα πάρουμε από την Γαλλία".

Πέρα του ότι, τα 30 δις δεν υπάρχουν, αν κάναμε τις συμφωνίες αυτές τα όπλα θα αρχίζαμε να τα παραλαμβάνουμε μετά από 5 χρόνια.

Έτσι σήμερα, η πρόχειρη αυτή προπαγάνδα, για να τονώσει το "εθνικό φρόνημα", και την "κυβερνητική αποτελεσματικότητα", άλλαξε.

Ο κ. Πέτσας το πρωί σε Αθηναϊκό κανάλι, σε ανάλογη ερώτηση, απάντησε: "Η Ελλάδα πάντα παίρνει όπλα από πολλές χώρες, για ευνόητους λόγους, το ίδιο θα κάνει και τώρα", χωρίς φυσικά να διευκρινίσει το ύψος του εξοπλιστικού προγράμματος, ούτε τι όπλα αφορά.

Πριν λίγο οι ίδιοι δημοσιογράφοι, των ίδιων καναλιών, πάλι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έλεγαν: "Το Υπουργείο σκέφτηκε ότι χρειάζεται γρήγορα όπλα και σε χαμηλό κόστος, για αυτό σκέφτεται να πάρει βλήματα για τα υποβρύχια από την Γερμανία, μεταχειρισμένα Ραφάλ από την Γαλλία ή να αναβαθμίσει τα Μιράζ-5 που έχουμε πάρει παλιότερα από τη Γαλλία και να αναβαθμίσουμε τέσσερεις φρεγάτες τύπου Μέκο.

Σαν να διάλεγαν δηλαδή ντομάτες και πιπεριές από πάγκους της λαϊκής αγοράς, και δεν κοκκίνησαν, ούτε στιγμή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail