Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Προς έξοδο ο Φαγέζ αλ Σαρράζ

Freepen.gr - Ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Fayez al-Sarraj, σκοπεύει να ανακοινώσει την παραίτησή του σύντομα, αλλά θα παραμείνει υπό την ιδιότητα του επιμελητή μέσω διαπραγματεύσεων για μια νέα κυβέρνηση στη Γενεύη τον επόμενο μήνα, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη, επικαλούμενοι αξιωματούχους.

Η δημοσίευση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης πίεσης στον εκλεκτό της Τουρκίας, Sarraj για διαμαρτυρίες ενάντια σε κακές δημόσιες υπηρεσίες και συνθήκες διαβίωσης στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Η παραίτηση του Sarraj θα ανακουφίζει αποτελεσματικά κάποιo μέρος της πίεσης που του ασκείται, ενώ θα προετοιμάσει το στάδιο για την έξοδο του μετά από συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των μερών της κρίσης της Λιβύης στη Γενεύη, δήλωσε το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του επόμενου μήνα, οι αντίπαλες φατρίες της Λιβύης θα κληθούν να συμφωνήσουν σε μια νέα δομή προεδρικού συμβουλίου που θα ενοποιεί τις διοικήσεις της χώρας, εκτός από τον προγραμματισμό εκλογών, δήλωσε το Bloomberg.

Ο Sarraj αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σημειώνοντας ότι η κίνηση αναμένεται να γίνει δεκτή από τους περιφερειακούς υποστηρικτές του LNA, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail