Σμήνος ρωσικών και συριακών αεροσκαφών θέρισαν τα κρησφύγετα της Νταές

Freepen.gr - Ρωσικά και Συριακά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά από βαριές επιθέσεις πάνω από την κεντρική Συρία την Παρασκευή, στοχεύοντας σε αρκετά κρησφύγετα που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS/ISIL/IS/Daesh).

Σύμφωνα με αναφορές από τη Χομς, ένα σμήνος ρωσικών και συριακών αεροσκαφών πραγματοποίησε πολλές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους, με αποτέλεσμα την καταστροφή των κρησφύγετων που έχουν χρησιμοποιηθεί από την τρομοκρατική ομάδα όπου αποθηκεύουν όπλα και προμήθειες. Την ίδια στιγμή, Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF) συνέχισαν τις περιπολίες στην μεγάλη περιοχή της ερήμου μεταξύ Χομς, Ράκκα και Ντέιρ Εζόρ.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί την περιοχή της Badiya Al-Sham για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού και των συμμάχων του σε αρκετές περιπτώσεις κάθε μήνα.

Αυτές οι συχνές επιθέσεις ώθησαν τη Δαμασκό να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία στην κεντρική και ανατολική Συρία, παρά το γεγονός αυτό, η ενισχυμένη αυτή παρουσία έχει κάνει ελάχιστα για να σταματήσει τις ενέδρες και τις επιδρομές.

Μια πηγή από το στρατό είπε στο Al-Masdar ότι το Ισλαμικό Κράτος θα παραμείνει κρυμμένο στην περιοχή της Badiya Al-Sham, έως ότου ο στρατός ξεκινά μια μαζική εκστρατεία χρησιμοποιώντας χιλιάδες στρατιώτες για να εκκαθαρίσει την κάθε σπηλιά που χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική ομάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail