Η Συρία εξετάζει νομική δράση εναντίον του Τραμπ για τη δήλωση περί δολοφονίας του Ασαντ

Freepen.gr - Ο επικεφαλής του Συριακού Δικηγορικού Συλλόγου, Al-Firas Fares, αποκάλυψε ότι "το Συμβούλιο του Συνδικάτου θα μελετήσει την ιδέα της θέσπισης μιας υπόθεσης εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, λόγω της πρόσφατης δήλωσής του στην οποία ανέφερε ότι σκόπευε να στοχεύσει τον Πρόεδρο Bashar Al-Assad το 2017.

Σε δηλώσεις προς το συριακό media outlet, ο Fares δήλωσε ότι "εάν το Συμβούλιο εγκρίνει αυτή την ιδέα, θα παρουσιαστεί στη γενική διάσκεψη που θα διεξαχθεί μετά από δύο εβδομάδες".

Εξήγησε ότι: "θα μελετηθεί η σκοπιμότητα της κατάθεσης μιας αγωγής, η χρησιμότητά της από τις εθνικές, νομικές και media πτυχές και ποιο όφελος θα επιτευχθεί, χωρίς να είναι μια απλή αυθόρμητη ή αυθαίρετη ιδέα ή μόνο για την αναθεώρηση των μέσων ενημέρωσης".

Στις δηλώσεις, ανέφερε ότι το Συμβούλιο του Συνδικάτου "δεν θα κάνει δουλειά μόνο για χάρη της αναθεώρησης, αλλά μάλλον για να επιτύχει όφελος, ακόμη και αν καταγραφεί μια θέση", προσθέτοντας ότι "αν καταλήξουμε σε καταδίκη για να καταθέσουμε την υπόθεση, μια ομάδα διακεκριμένων δικηγόρων θα κληθεί να προετοιμάσει την ιδέα".

Όσον αφορά το πού θα καταθέσει την αγωγή σε περίπτωση που το Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου συμφωνήσει, ο Fares τόνισε ότι το θέμα αυτό θα αποτελέσει μέρος της μελέτης, χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ το 2017.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, είπε ότι είχε την ευκαιρία να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad, αλλά ο τότε Υπουργός Άμυνας, Jim Mattis, αντιτάχθηκε στην ιδέα αυτή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail