Ένας συρφετός πολιτικών τσιρκολάγνων μας κοροϊδεύει...

Victoria_Borodinova / pixabay
Κι εμείς χαμπάρι. Ακριτοι χειροκροτητές του ανέφικτου και του ευτράπελου της πολιτικής κατάντιας. Εθισμένοι στην παραφωνία, την παρατονία και την παράκρουση της "στημένης" για χρόνια ορχήστρας των άμουσων πολιτικών, που απευθύνεται είτε σε "κουφούς", είτε στο θυμικό των ακουόντων του τόπου τούτου, όπου και οι πλέον προωθημένες ιδέες προσκρούουν στην πολιτική αβελτερία, στην πολιτική απάτη ή και τη βλακεία. 
 
Του Στέλιου Συρμόγλου
 
Πολιτικοί αρχηγοί και πρωθυπουργός, θλιβερές και πεισιθανάτιες πολιτικές φιγούρες, επιδίδονται τα τελευταία χρόνια σε αθροίσματα μωρίας και συγκροτούν την αποθέωση της πολιτικής αθλιότητας. Με λιπόσαρκη λογική και συνείδηση, με παχύρευστη αλαζονεία, έχουν ευτελίσει την έννοια του φιλελευθερισμού ή του σοσιαλισμού, σε μια Ελλάδα όπου το πεδίο των ιδεών βρίσκεται υπό την κυριαρχία μιας "Λουμπενιντελιγκέτσιας", η οποία επιβιώνει διαιωνίζοντας το ασύστολο ψέμα. Σε μια χώρα όπου παρατηρείται διαστροφή της δημοκρατίας, που οδηγεί στην παρακμή των αξιών και των θεσμών, στον εξοβελισμό των αξίων!
 
Ένας συρφετός, ένα τσούρμο πολιτικών τσιρκολάγνων μας κοροιδεύει. Σήμερα με τα μέτρα άκρατου εκφοβισμού για τον κορωνοιό, από πολιτικούς και "επιστήμονες" Ταρτούφους, με γνώμονα "την υγεία" μας. Χθες με τα δυσβάστακα και αδιαπραγμάτευτικα μνημονιακά μέτρα και τα εκβιαστικά πολιτικά διλήμματα, πάλι με "εργαλείο" τον πανικό, με γνώμονα τη "σωτηρία" μας. Αύριο με την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που μόνο κοντόφθαλμοι και ευρισκόμενοι στις παρυφές της αφέλειας ή και της ηλιθιότητας δεν βλέπουν, και με την εθνική μας αξιοπρέπεια να έχει γίνει ήδη κουρέλια!

Η ταλάντευσή μας ωστόσο να αποδεχθούμε την αλήθεια των παραγμάτων, και σ' αυτό βοηθούν οι αργυρώνητοι της εγχώριας δημοσιογραφίας και τα ανομολόγητα συμφέροντα που συντηρούν το πολιτικό "τσίρκο", έχοντας εθιστεί στο πολιτικό ψέμα και στα παράφωνα ακούσματα της πολιτικής, συνθέτουν το μέγιστο δράμα του Ελληνα πολίτη αυτής της εποχής της εσκεμμένης υπερβολής με τον κορωνοιό και της "μημονιακής" εποχής, που βέβαια έχει "τελειώσει" στα παχυλά λόγια των βλακών της πολιτικής.

Οσο δεν θα συλλαμβάνουμε τις συνθέσεις που διαφεύγουν της ψυχρής λογικής, τον έλεγχο και της άκαμπτης θεωρίας στα σχήματα, όσο δεν τοποθετούμε τις ανάγκες μας μέσα στην κοίτη της ιστορικής πορείας, όσο δεν αποκαθιστούμε εννοιολογικά κάποιες λέξεις και ιδέες, έχοντας καταπειστεί ότι η δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει με πληρεξούσιους του κοινωνίκού συνόλου, τόσο τα άγρυπνα μερόνυχτα της κοινωνικής και εθνικής αγωνίας, θα μετρούν τις στιγμές με το ρυθμό των αιώνων!.. 

Αξίζει να "καθρεπτιστούμε" στην πραγματικότητα που βιώνουμε, χωρίς να γινόμαστε θύματα του πανικού. Γιατί δεν βλέπουμε πως όλα τείνουν να εξαφανιστούν μπροστά στο θρίαμβο της προδοσίας των ελπίδων μας, της προδοσίας μιας πατρίδας, όπου αρχές και αξίες έχουν βγει σχεδόν όλες στο σφυρί, όπου τα ασθήματα και οι προσδοκίες πνίγονται στην κούνια τους.

Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως ο κόσμος δεν εξαρτάται από τη βλακώδη αυτάρκεια του εφήμερου!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail