Τούρκος ιμάμης ζητά από την Αγκυρα την κατάληψη της Λάρνακας για την Ουμ Χαράμ!

dimitrisvetsikas1969 / Pixabay
Freepen.gr - Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει τη Λάρνακα στο νότιο τμήμα της Κύπρου όπου θάφτηκε η σύντροφος του Προφήτη Μωάμεθ Ουμ Χαράμ, όπως υποστηρίζει ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας Ιχσάν Σενότσακ, ένας από τους κορυφαίους τζιχαντιστές Τούρκους ιμάμηδες που προωθούν την επιθετική εξωτερική πολιτική/στρατιωτική ατζέντα του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου της Κύπρου η Ουμ Χαράμ, βρέθηκε στο νησί, όταν αποφάσισε να συνοδεύσει το σύζυγό της Ουβάδα Ιμπντ-ας-Σαμίτ, μαζί με τον αραβικό στόλο. Κόρη του Μιλχάν Ανσαρί κι αδελφή της Ουμ Σουλεΐμ, η Ουμ Χαράμ Μιλχάν Χαλίτ Ζαΐτ Χαράμ Γιενούπ, είχε ιδιαίτερη σχέση με τον προφήτη Μωάμεθ. 

Η ίδια υπήρξε μία από τους πρώτους πιστούς του Μωάμεθ κι από τους ανθρώπους που τον βοήθησαν το 622 στη διαφυγή του από τη Μέκκα στη Μεδίνα. Μάλιστα, ο προφήτης του Ισλάμ επισκεφτόταν αρκετά συχνά την Ουμ Χαράμ στο σπίτι της στη Μέκκα. Η γυναίκα όμως, δεν πρόλαβε να δει την Κύπρο, αφού μόλις αποβιβάστηκε έπεσε από το άλογό της και πέθανε. 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail