Πονηρή πρόταση Μέρκελ σε Αναστασιάδη για Λευκορωσία και Γιαβούζ

Freepen.gr - Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στη Λευκωσία ενόψει και της έκτακτης Συνόδου των 27, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, με κύριο αντικείμενο τη Λευκορωσία. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνδέσει το ζήτημα των κυρώσεων στη Λευκορωσία με της κυρώσεις στην Τουρκία, για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ζητώντας στην ουσία από την Ε.Ε να δραστηριοποιηθεί επί του ζητήματος. 

Αυτή η διασύνδεση, δεν φέρεται να έχει επί του παρόντος την αναγκαία απήχηση από άλλα κράτη μέλη, ενώ και οι ΗΠΑ επιθυμούν αποσύνδεση των δύο και να αποδεχτούμε τις κυρώσεις στη Λευκορωσία.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει η Μαρίνα Οικονομίδου σε ευρύτερο άρθρο της στην Καθημερινή της Κύπρου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Κ» πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αρχίσει η Λευκωσία την προετοιμασία για την άτυπη Πενταμερή και πως η ίδια θα μεριμνήσει να φύγει άτυπα το Γιαβούζ από την περιοχή. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε και την αποχώρηση του Μπαρμπαρός.

Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουν στη Λευκωσία ότι η Αττάλεια από την Κύπρο απέχει ελάχιστα ενώ η άρση των κυρώσεων στη Λευκορωσία - αν επιβληθούν - όχι. Ευτυχώς η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε σήμερα τσίμπησε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail