Την πόρτα της εξόδου στη Λιβύη έδειξε ο Κόντε σε Τουρκία-Ρωσία

Freepen.gr - Την Παρασκευή, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι η πολιτική λύση είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη. Επιβεβαίωσε ότι η ειρήνη θα επιτευχθεί στη Λιβύη, εάν σταματήσει η ξένη παρέμβαση, αναφέρει το https://libyareview.com/?p=6801 δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την πόρτα της εξόδου σε Τουρκία και Μόσχα.

Στην ομιλία του προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο πρωθυπουργός Κόντε χαρακτήρισε τις εξελίξεις στη Λιβύη ενθαρρυντικές. "Σήμερα, μπορούμε να κοιτάξουμε με ελπίδα τις δειλές, αλλά ενθαρρυντικές εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη. Οι πιθανότητες επιτυχίας της συνδέονται με δύο παράγοντες: τον σεβασμό της ιδιοκτησίας του Λιβυκού λαού σε μια λύση χωρίς αποκλεισμούς και τον ουσιαστικό ρόλο διαμεσολάβησης των "Ηνωμένων Εθνών.”

Ο Κόντε ζήτησε τη συνέχιση του ανθρωπιστικού έργου του ΟΗΕ και της Ιταλίας. Δήλωσε ότι "συμπληρώνουν αυτή την πορεία προς μια πολιτική λύση, τη μόνη λύση που μπορεί να εγγυηθεί διαρκή ειρήνη και σταθερότητα για τη Λιβύη".

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την κατάπαυση του πυρός και ζήτησε την επανάληψη της παραγωγής πετρελαίου σε ολόκληρη τη χώρα. Ζήτησε επίσης την προώθηση της "δίκαιης διαχείρισης των πόρων", προς όφελος ολόκληρου του λαού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail