Με πρωτοβουλία της συζύγου του Πρωθυπουργού, οι γυναίκες του Αρτσάχ υποβλήθηκαν σε επταήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο μάχης

Με πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή της συζύγου του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αρμενίας Άννα Χακομπιάν, σε μία από τις στρατιωτικές μονάδες του Αρτσάχ, από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στα οποία συμμετείχαν 15 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και ειδικοτήτων που ζούν στο Αρτσάχ. Ο σκοπός των μαθημάτων ήταν να εξοικειωθούν με τη στρατιωτική ζωή, να αποκτήσουν στρατιωτικές δεξιότητες.Κατά τη διάρκεια των επτά ημερών, οι γυναίκες που συμμετείχαν στα μαθήματα έζησαν στις στρατιωτικές συνθήκες, σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη φορούσαν στρατιωτικές στολές και περνούσαν τη νύχτα στη στρατιωτική μονάδα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες έλαβαν περισσότερα από 20 επαγγελματικά μαθήματα.

Οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν με τα κύρια εξαρτήματα των αυτομάτων Καλάσνικοφ, τις οπτικές πινακίδες και συσκευές νυχτερινής όρασης, το ρόλο και το σκοπό τους, πέρασαν ασκήσεις εκμάθησης πυροβολισμού στο ανοικτό πεδίο έμαθαν πώς να εκτοξεύσουν χειροβομβίδες από το καταφύγιο στα γόνατά τους ή όρθιοι.
 

 

 

 
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.