ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ; Για ποια "έγγραφη συμφωνία" του Βερολίνου με την Τουρκία μιλάτε κ. πρωθυπουργέ;

Στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού δημοσιεύεται το άρθρο του κ. Μητσοτάκηστο οποίο αναλύει τις ελληνικές θέσεις στο διεθνές ακροατήριο και δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde.

Του Στρατή Μαζίδη

Εκτός του ότι το κείμενό του περισσότερο θυμίζει κάποιον Ευρωπαίο φιλέλληνα αξιωματούχο παρά πρωθυπουργό της χώρας που εκπέμπει ένα ξεκάθαρο σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να επισημανθούν.

Πρώτον επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η Τουρκία όταν έκανε λόγο για συνομιλίες με την Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης γράφει στο άρθρο του:

«Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις.

Δεύτερον κάνει λόγο για "διαφορές" ενώ μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις μιλούσαν για μια διαφορά:

Οι διαφορές δεν επιλύονται με βία, τεχνάσματα ή χειραγώγηση, αλλά ειρηνικά και μέσω αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι η κατάσταση. Η λύση είναι απλή. Καθόμαστε. Συζητάμε τις διαφορές μας. Και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί.

Τρίτον αμφισβητεί και ο ίδιος την περιοχή των ερευνών που κινείται το Ορούτς Ρέις:

ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί.

Μα καλά κ. πρωθυπουργέ, μυστική διπλωματία; Με τι διακύβευμα; Τη μοιρασιά των δικών μας;

Για ποιες διαφορές μιλάτε;

Αμφισβητείτε κι εσείς ότι στη θαλάσσια περιοχή στην οποία έχει κινηθεί ως επί το πλείστον το Ορούτς Ρέις με το συνοδευτικό στολίσκο, η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα;

Συγγνώμη αλλά μετά από όλα τα παραπάνω, τι να τα κάνουμε τα Rafale, τις φρεγάτες, τις τορπίλες κ.ο.κ.;

Αντιλαμβάνεστε φυσικά όλοι τι σημαίνει να γράφονται όλα τα παραπάνω σε διεθνή ΜΜΕ όπως τα παραπάνω.

Καληνύχτα σας κι έχει ήλιο έξω.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.