Κύριοι αναλυτές, ο Έρντυ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει από...πληθωρισμό!

Μικρότερη του αναμενόμενου η μείωση του τουρκικού ΑΕΠ, την ώρα που συνεχίζεται η εκστρατεία κατά της πανδημίας , μας λένε τώρα οι αναλυτές του Bloomberg...


Ο Ερντογάν - παρά τις προφητείες ορισμένων Ελλήνων διεθνολόγων που αναμασούν άκριτα αυτά που γράφουν τα ξένα πρακτορεία - αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και στα οικονομικά , σε σχέση με κάτι ελληνικά σαίνια που χρεοκόπησαν την Ελλάδα ατιμωρητί!

Διαβάστε στη συνέχεια τι λέει το έγκυρο αυτό αμερικανικό...μαγαζί ειδήσεων της παγκόσμιας οικονομίας:

"Η μείωση του ΑΕΠ ανέρχεται στο 11% για το β’ τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση που έχει καταγραφεί από το 1998. Ωστόσο, η οικονομία των 743 δισ. δολαρίων είχε καλύτερες επιδόσεις από πολλούς ανταγωνιστές της μεταξύ των αναπτυσσόμενων κρατών, χάρη εν μέρει σε έναν συνδυασμό μείωσης επιτοκίων, δημοσιονομικών δαπανών και πιστωτικής επέκτασης που χρηματοδότησε η κυβέρνηση".

Προσέξτε τώρα πώς πέτυχε - ο απόφοιτος ισλαμικού λυκείου και Εμπορικής Σχολής - να βάλει τα γυαλιά στου σκιντζήδες του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αξιοποιώντας την πολιτική των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ:

"Προκειμένου να βοηθήσει επιχειρήσεις και καταναλωτές να τα βγάλουν πέρα με την πανδημία, η κυβέρνηση της Τουρκίας παρουσίασε ένα πακέτο στήριξης ύψους 240 δισ. λιρών (32,7 δισ. δολ.), ενώ οι κρατικές τράπεζες αύξησαν τη χορήγηση δανείων. Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα έδωσε ρευστότητα, συγκεντρώνοντας κρατικά ομόλογα, ενώ προχώρησε και σε μια σειρά μειώσεων επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένης μιας έκτακτης μείωσης κατά μια ποσοστιαία μονάδα τον Μάρτιο. Το «γύρισμα» της οικονομίας ξεκίνησε όταν άρχισαν να αίρονται τα περιοριστικά μέτρα προς τα τέλη του β’ τριμήνου 2020. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιούνιο για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο και η οικονομική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε για τέσσερις συνεχόμενους μήνες μέχρι και τον Αύγουστο"...

Αυτά, από έναν ισλαμιστή αυταρχικό ηγέτη, που όμως όλοι οι δυτικοί χριστιανοί ηγέτες χαϊδεύουν...

Κύριοι αναλυτές, ο Έρντυ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει από...πληθωρισμό!

Και όσοι ποντάρουν στην κατάρρευση της...κάλπικης τουρκικής λίρας, κάνουν στρατηγικό λάθος!

Διότι, όσο καταρρέει η λίρα, τόσο θα ανεβάζει τις προετοιμασίες πολέμου κατά της Ελλάδας!
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.