Avia: Ρωσικό κονβόι έσπασε μπλόκο των Αμερικανών στη Συρία για να κόψει την πρόσβαση από το Ιράκ

Freepen.gr - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έσπασαν ένα οδόφραγμα που ελέγχεται από τα αμερικανικά στρατεύματα κατά μήκος ενός δρόμου στη συριακή επαρχία της Αλ-Χασάκα, έγραψε την Τρίτη η ρωσική ιστοσελίδα Avia.Pro.

"Η ρωσική στρατιωτική συνοδεία, παρά την αντίθεση των Αμερικανών, κατάφερε να περάσει στο ανατολικό τμήμα της βόρειας Συρίας", σημειώνει η δημοσίευση, αναφερόμενη σε περιστατικό που έλαβε χώρα στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στο βορειοανατολικό άκρο της Αλ-Χασάκα.

Η δημοσίευση ανέφερε ότι η ρωσική στρατιωτική συνοδεία ήταν σε θέση να σπάσει το οδόφραγμα και να φτάσει στη βάση της, που βρίσκεται κατά μήκος ενός δρόμου προς τα Ιρακινά σύνορα.

"Νωρίτερα, προς αυτή την κατεύθυνση, τα ρωσικά στρατεύματα γνώρισαν πολύ σοβαρή πίεση από τους Αμερικανούς, ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, οι Ρώσοι στρατιώτες κατάφεραν να περάσουν στην περιοχή, ωστόσο, το βασικό γεγονός είναι το ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό σημείο ελέγχου αναπτύχθηκε προς αυτή την κατεύθυνση (στο Ντερίκ), εμποδίζοντας εντελώς την κίνηση των Αμερικανών από το Ιράκ", ανέφερεται.


Η ηλεκτρονική δημοσίευση παρουσίασε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το πρακτορείο ειδήσεων North, το οποίο έδειξε τα ρωσικά στρατεύματα σε ένα οδόφραγμα κοντά στην πόλη Al-Malikiyah στο Ντερίκ. Ωστόσο μεταδίδεται από το ίδιο πρακτορείο πως οι Ρώσοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή μετά από διαμαρτυρία των ντόπιων δίχως να διευκρινίζεται που έχουν μεταγκατασταθεί.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail