Έκθεση της AFRICOM στο Πεντάγωνο καίει την Τουρκία για τη Λιβύη και τους μισθοφόρους

Freepen.gr - Η Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αφρικής (AFRICOM) καταδίκασε την Τουρκία και τους μισθοφόρους της στη Λιβύη την Τετάρτη, τονίζοντας ότι υπονομεύουν την ασφάλεια της χώρας και παρουσιάζει συνοπτικά το almarsad.co.

Η AFRICOM επιβεβαίωσε σε έκθεση που υπέβαλε στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο), σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Ain Al-Ikhbariyyah, ότι η Τουρκία είχε αναπτύξει αρκετές εκατοντάδες τακτικά στρατεύματα στη Λιβύη, όπου διέπραξαν φρικαλεότητες εναντίον Λιβύων .

Πρόσθεσε ότι στα στρατεύματα περιλαμβάνονται ομάδες εκπαιδευτών, συμβούλων, χειριστών τουρκικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας και τεχνικών που προετοιμάζουν αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές (IED).

Η AFRICOM πρόσθεσε ότι «Ακόμα περισσότερο, η Τουρκία έστειλε περισσότερους από 5.000 μισθοφόρους για να στηρίξει την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Τρίπολη, όλοι τους μεταφέρθηκαν με τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη».

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι μισθοφόροι που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία έχουν ποινικό μητρώο και διέπραξαν ωμότητες και παραβάσεις.

Η AFRICOM επεσήμανε ότι διέπραξαν εγκλήματα εναντίον των Λιβύων και είναι «άπειροι, αμόρφωτοι και υποκινούνται από υποσχέσεις σημαντικού μισθού».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail