Δύσκολοι καιροί για μισθοφόρους: 70% κάτω σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν στη Λιβύη

Freepen.gr - Η τουρκική κυβέρνηση μειώνει τους μισθούς των μισθοφόρων που επιθυμούν να συνεχίσουν στη Λιβύη σε 600 δολάρια. Αξιόπιστες πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν την είδηση ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχικός μισθός ήταν περίπου 2.000 δολάρια το μήνα.

Από την άλλη πλευρά, οι πηγές του SOHR ανέφεραν ότι μια νέα παρτίδα μισθοφόρων που στηρίζονται από την Τουρκία επέστρεψε από τη Λιβύη στη Συρία, αφού ολοκλήρωσαν τη διάρκεια των συμβάσεών τους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επαναπατριζόμενων κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες σε περισσότερους από 1.200.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που έφτασαν στη Λιβύη αυξήθηκε σε περίπου 18.000 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων 350 παιδιών κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων οι 7.100 επέστρεψαν στη Συρία αφού ολοκλήρωσαν τη διάρκεια των συμβάσεών τους και έλαβαν τα συμφωνηθέντα χρήματα. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία στρατολογεί περισσότερους μισθοφόρους, φέρνοντάς τους στην τουρκική επικράτεια για να περάσουν στρατιωτική εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών που μεταφέρθηκαν από τη Συρία στη Λιβύη έφτασε τους 10.000, εκ των οποίων υπήρχαν 2.500 Τυνήσιοι.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail