Συντονιστικό Μαθητών: Περισσότερες από 700 οι καταλήψεις σχολείων

Περισσότερα από 700 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο Μαθητών Αττικής, ενώ έχουν προγραμματιστεί:

Από: esos.gr

Α. Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία για να συζητηθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. 

Β. Νέα διαδήλωση την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το υπ. Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας, όπως είθισται κάθε χρόνο, αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία αριθμού  καταλήψεων, ανά Νομό ή ανά Περιφέρεια, με βάσει τα δηλωθέντα στο  myschool.

Νομοθετική ρύθμιση

Στο μεταξύ η Κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των μαθητικών κινητοποιήσεων,  και θεωρώντας κρίσιμη αυτή των εβδομάδα για την πορεία των καταλήψεων,  αναμένει την κατάλληλη στιγμή να λάβει αποφάσεις σε δύο επίπεδα:

  • Απόδοση ευθυνών στους “καταληψίες”
  • Επικαιροποίηση της απόφασης για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, λόγω των καταλήψεων.

”Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας σχετική ρύθμιση κατά των μαθητικών καταλήψεων.

Από την πλευρά της η υπουργός Νίκη Κεραμέως έστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς τους “καταληψίες”: «Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 Πάνω από 700 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα.., Χιλιάδες μαθητές σε πάνω από 35 πόλεις βγήκαμε στους δρόμους. Αναβρασμός, συζητήσεις χιλιάδων μαθητών στις συνελεύσεις σχολείων. Εκατοντάδες πανό, συνθήματα, άλλες δράσεις. Δεκάδες νέες Συντονιστικές Επιτροπές σε γειτονιές της Αθήνας, σε πόλεις της Ελλάδας, αγωνιστές μαθητές εκλεγόμαστε αυτές τις μέρες σε μαθητικά συμβούλια…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Γιατί δεν τους κάναμε τη χάρη..

Οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας! Αναμετρηθήκαμε με τη συκοφάντηση και διαστρέβλωση του αγώνα μας, μας παρουσίασαν ως “το κίνημα του τίποτα”, ως “μαθητές- αρνητές μάσκας”, είπαν πως “το κάνουν για να χάσουν μάθημα” και τα γνωστά..Μας λένε, τώρα πως οι κινητοποιήσεις μας είναι υγειονομικές βόμβες..ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ! Εμείς αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ, φορώντας τη μάσκα μας και κρατώντας αποστάσεις… Και αυτό είναι που μας βγάζει στο δρόμο!

Γιατί αποδείξαμε πως δεν μασάμε..

Μετά τη συκοφάντηση, ήρθε η απαράδεκτη καταστολή και τρομοκρατία. Είμαστε αντιμέτωποι με εισαγγελείς, αστυνομία, στελέχη του Υπουργείου, τοπικούς παράγοντες, ακόμα και φασίστες. Δεν είναι η πρώτη φορά και ξέρουμε καλά πως πρέπει:

NA ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ!

Γιατί στριμώξαμε την κυβέρνηση που λέει ότι δεν ζητάμε ρεαλιστικά πράγματα…

Χάρισαν ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ 2 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια για να κάνουν σποτ για την πανδημία…Γιατί εμάς μας λένε πως δεν μπορούν να προσλάβουν ούτε μία παραπάνω καθαρίστρια σε κάθε σχολείο; Γιατί για εμάς δε δίνουν ούτε ευρώ;

Μας είπαν (αυτοί που κυβερνάν τόσα χρόνια μαζί και με άλλα κόμματα και που είχαν και 6 μήνες καιρό στη διάθεση τους) πως δε λύνεται το πρόβλημα των αιθουσών- κλουβιών μια και έξω.. Όταν θέλουν βρίσκουν εκατομμύρια σε μια νύχτα.. Γιατί, όμως ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ξέροντας πως η πανδημία θα συνεχιστεί, δε συνεργάζονται να βρουν άλλους χώρους σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια και φορείς; Γιατί, δεν ξεκινάν ούτε μελέτη για σχολεία με πολύ σοβαρό πρόβλημα; Ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας, τις διεκδικούμε!

Γιατί αποδείξαμε πως ξέρουμε τι μας γίνεται. Έχουμε γνώμη, κριτήριο.

Τους πείραξε που τους είπαμε ότι δεν μας αρέσει η φορολογία των γονιών μας να μην πάει στην Παιδεία, αλλά να πάει σε πολεμικό εξοπλισμό! Ρώτησαν που τα ξέρουμε αυτά.. Δηλαδή, τι θέλουν…να αρέσει στους μαθητές να συμμετέχει η χώρα μας σε πολεμικές επεμβάσεις που σκοτώνονται παιδιά;

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ…

ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ…ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.. ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ… ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…

Απαιτούμε:

  •     Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
  •     Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  •     Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
  •     Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  •     Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
  •     Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
  •     Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  •     Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
  •     Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Προχωράμε αυτή την εβδομάδα σε ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ:

  •     Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία. Συζητάμε και αποφασίζουμε συλλογικά τη συνέχεια του αγώνα μας.
  •     Πορείες και κινητοποιήσεις παντού. Βουλιάζουμε την Αθήνα την Πέμπτη ξανά! Ότι και να κάνουν, ότι και να σκαρφιστούν …ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ… ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!
  •     Κάνουμε και άλλες δράσεις που να βοηθούν να ακούγονται τα δίκαια αιτήματα μας.. Κλείνουμε δρόμους, κρεμάμε πανό, κάνουμε γκράφιτι, φτιάχνουμε βίντεο, αυτοκόλλητα, μιλάμε σε εκπομπές, φτιάχνουμε σελίδες, podcast…
  •     ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ακόμα περισσότερο. Με νέες Συντονιστικές Επιτροπές όπου μπορούμε σε χωριά, πόλεις γειτονιές, διπλανά σχολεία! ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!
  •     Δε ξεχνάμε.. 7/10 ολοκληρώνεται η δίκη των ΝΑΖΙ. Κάθε τι πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή να μπουν φυλακή οι ναζί δολοφόνοι του Παύλου, να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, δε θα γίνει δεκτό από εμάς! Προετοιμαζόμαστε για μαθητικές δράσεις εκείνη τη μέρα!

Θέλουμε, τους γονείς και τους καθηγητές δίπλα μας. Μας χαροποιεί που βαδίζουμε μαζί με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας, Ενώσεις Εκπαιδευτικών, εργαζόμενους, φοιτητές. Καταλαβαίνουμε πως ίσως κάποιοι γονείς ανησυχούν.

Θέλουμε και έχουμε δικαίωμα σε ένα ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ! Για αυτό και αγωνιζόμαστε! Είμαστε μαζί!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ! ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail