Νερό με λεμόνι: 7 σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό

Το νερό με λεμόνι είναι το πιο εύκολο, οικονομικό και γρήγορο ρόφημα με μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία.

Για πιο αποτελεσματική δράση, καταναλώστε το μετά το πρωινό.

Προσοχή όμως στο εξής: Το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι και το οποίο συμβάλλει στην προστασία της ηπατικής λειτουργίας προλαμβάνοντας την οξειδωτική βλάβη, μπορεί να χαλάσει το σμάλτο των δοντιών γι’ αυτό μετά την κατανάλωση του ροφήμετος, πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι νερό.

Δείτε τα 7 οφέλη που έχει το νερό με λεμόνι για την υγεία σας:

- Βοηθά στην αλκαλοποίηση των κυττάρων: Το νερό με λεμόνι βοηθά στην αλκαλοποίηση των κυττάρων και στην εξισορρόπηση του pH του οργανισμού. Η αλκαλική διατροφή είναι πλούσια σε λαχανικά, σπόρους, φυτικές ίνες, ξηρούς καρπούς και φυτικά έλαια και έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλει στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, ενισχύει την υγεία των οστών και προστατεύει από σοβαρές ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος.

- Ενυδατώνει: Η μη επαρκής πρόσληψη υγρών μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα και υπερβολική συγκέντρωση τοξινών στον οργανισμό. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού, βοηθά το νερό να εισχωρήσει καλύτερα στους ιστούς και στα κύτταρα, να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών και να απορροφηθεί πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

- Μειώνει το λίπος στο συκώτι: Ο συνδυασμός βιταμίνης C και ασβεστίου συμβάλει στην μείωση των λιποκυττάρων στο συκώτι με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος σοβαρών παθήσεων του ήπατος και διαβήτη τύπου 2. Είναι χαρακτηριστικό ότι η λιπώδης νόσος του ήπατος προσβάλλει περίπου το 25% του πληθυσμού.

- Βελτιώνει την υγεία της επιδερμίδας: Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μειώνει την ανεξέλεγκτη δράση των ελευθέρων ριζών. Η συχνή κατανάλωσή του, βελτιώνει την υγεία του δέρματος και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που συμβάλλει στη λείανση των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης της επιδερμίδας.

- Βοηθά στην απώλεια κιλών: Γερμανοί ερευνητές αναφέρουν ότι η συχνή κατανάλωση νερού με λεμόνι ενισχύει το μεταβολισμό κατά 30% με αποτέλεσμα το σώμα να «καίει» περισσότερο λίπος και να χάνονται πιο εύκολα τα περιττά κιλά.

- Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας: Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι το πρωί, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνει την διάθεση. Ο λόγος είναι τα αρνητικά ιόντα που περιέχει το λεμόνι, το οποίο όταν εισέρχεται στην πεπτική οδό δίνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το σώμα.

- Αποτοξινώνει:Το νερό με λεμόνι συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς η συχνή κατανάλωσή του βοηθά το ήπαρ να αποβάλλει πιο εύκολα τις τοξίνες.

Πηγή: foodmatters.com - Από: onmed.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail