Σκευωρία του ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδας: Ζητούν αναχαιτίσεις με 5 μίλια απόσταση με τα μαχητικά μας άοπλα

φωτο Πολεμική Αεροπορία
Freepen.gr - Στις εξελίξεις που τρέχουν στο ΝΑΤΟ όσον αφορά την έναρξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - Τουρκίας αναφέρθηκε η δημοσιογράφος του διπλωματικού ρεπορτάζ, Κύρα Αδάμ μιλώντας στην εκπομπή "Εν Αθήναις" με το Γιώργο Τράγκα στον Ελλάδα 94,3 FM.

Η Κύρα Αδάμ κάνει λόγο για συνέχεια των διαπραγματεύσεων πλέον πάνω από το τραπέζι και πως η Ελλάδα έχει απέναντί της ένα δυνατό μπλοκ που αποτελείται από τη Μέρκελ, τον Τράμπ, το ΓΓ του ΝΑΤΟ και τον Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ΜΟΕ (μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης) στα πλαίσια της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση κάνει η αναφορά της στο θέμα του τι μεθοδεύεται όσον αφορά τις αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο:

"Ένα βασικό θέμα το οποίο αρχίζει να συζητάται είναι πόσο κοντά τα ελληνικά αεροσκάφη θα έχουν το δικαίωμα να πλησιάσουν τα τουρκικά, για σκοπούς αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. έχουμε είναι ότι αυτή τη στιγμή παζαρεύει το μέτωπο αυτό εναντίον της Ελλάδας από κοντά τα ελληνικά αεροσκάφη να μην βγάζουν να μην πλησιάζουν κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης τα τουρκικά αεροσκάφη λιγότερο 5 μίλια δηλαδή θα βάλουμε μεζούρα στην αναχαίτιση και δεν θα μπορεί επί της ουσίας να γίνονται αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών και δε θα είναι και οπλισμένα".

Το να ζητήσουν από την Τουρκία να πάψει να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο προφανώς δεν το σκέπτονται.

Το επίμαχο απόσπασμα ξεκινά από το 44ο λεπτό

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail