Σχεδόν 500 μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Συρία εστάλησαν στο Αζερμπαϊτζάν;

Freepen.gr - Αρκετά κανάλια στο Telegram ανέφεραν ότι περίπου 500 ένοπλοι που υποστηρίζονται από την Τουρκία και προηγουμένως επιχειρούσαν στη Συρία κι ανήκουν στην ταξιαρχία του Σουλτάν Μουράτ, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τη Χαμζάτ, έχουν αναπτυχθεί στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι πηγές της Nezavisimaya Gazeta σημειώνουν ότι εκκρεμεί επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών, ωστόσο, είναι πιθανό να ισχύουν. Στο Μπακού πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία αρκετές ημέρες νωρίτερα, καλώντας την Τουρκία «να σώσει το Αζερμπαϊτζάν από τους Αρμένιους και τους Ρώσους».

Ένα από τα αιτήματα ήταν να ζητηθεί από την κυβέρνηση να τοποθετήσει μια τουρκική στρατιωτική βάση στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν και να εκδικηθεί για τις συγκρούσεις του Ιουλίου στα σύνορα με την Αρμενία.

Η τουρκική τηλεόραση έδειξε βίντεο από τη διαδήλωση, η οποία αργότερα προβλήθηκε πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τη Μόσχα σχετικά με αυτό το θέμα και δεν είναι σαφές εάν το Μπακού είχε επιτρέψει τη διεξαγωγή αυτής της διαδήλωσης. Ο Ιγκόρ Dimitriev, ειδικός στην περιοχή, είπε στο κανάλι του στο Telegram ότι «οι Τούρκοι έχτισαν de facto στρατιωτική βάση στο Αζερμπαϊτζάν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail