Η...χαρά των Τούρκων: Σύντομα στον αέρα ξανά 43 μαχητικά Mirage της Π.Α.

Freepen.gr - Μετά από αρκετό καιρό και σημαντικά προβλήματα, φαίνεται ότι επιτέλους ετοιμάζονται να επιστρέψουν στους ελληνικούς ουρανούς τα Μirage (2000 και 2000-5) σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με ανώτερες στρατιωτικές και δικαστικές πηγές του σταθμού, εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο η σύμβαση για την υποστήριξη των ελληνικών Mirage, που αφορά συνολικά 43 μαχητικά αεροσκάφη (18 Mirage 2000 και 25 Mirage 2000-5).

Ενώ τα απαραίτητα κονδύλια είχαν δεσμευθεί, η αναγκαία απόφαση εκκρεμούσε εδώ και αρκετούς μήνες (από το Μάρτιο).

Οι τρεις εταιρείες υποστήριξης, Dassault, Thales και Safran αναμένεται να δώσουν τις προσφορές τους στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπουργείου Αμυνας και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η ροή ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι σχετικές εργασίες θα λάβουν χώρα μέσα στις μονάδες, το οποίο σημαίνει ότι τα γαλλικά αεροσκάφη που ξεχώρισαν στο Αιγαίο θα βρεθούν ξανά στον αέρα μαζί με τα φονικά φορτία τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail