Το Αρτσάκ ανέκτησε θέσεις μέσα στη νύχτα - Προβληματισμός από τη δράση των τουρκικών ΤΒ2

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας του Artsakh ενημερώνει ότι οι έντονες μάχες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις νότιες, νοτιοανατολικές και βόρειες κατευθύνσεις της πρώτης γραμμής.

"Ως αποτέλεσμα της αντεπίθεσης που ανέλαβαν οι μονάδες του αμυντικού Στρατού, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν υπέστη μεγάλες απώλειες έμψυχου υλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού. Ο αμυντικός στρατός αποκατέστησε μια σειρά από προηγουμένως χαμένες θέσεις", αναφέρει η δήλωση του Υπουργείου Άμυνας. 

"Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αμυντικός στρατός πραγματοποίησε αρκετές λαμπρές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αποκαθιστώντας χαμένες θέσεις ή σημειώνοντας κάποια πρόοδο σε διάφορα μέρη της αμυντικής γραμμής. Είμαι υπερήφανος και ευγνώμων στο στράτευμά μας, εντολή για το υψηλό αγωνιστικό πνεύμα και την ετοιμότητα που παρουσιάζει" έγραψε ο Πρόεδρος Αραγιίκ Χαρουτιουνιάν του Αρτσάκ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ).

Ωστόσο χθες το Αζερμπαϊτζάν κυκλοφόρησε πλάνα από τις επιθέσεις τους σε αρμενικούς στόχους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το βίντεο δείχνει σοβιετικά συστήματα αεράμυνας Osa (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ SA-8 Gecko) που ανήκουν στον αμυντικό στρατό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που καταστράφηκαν από στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα τουρκικά ΤΒ2.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι τα 12 αντιπυραυλικά συστήματα πυραύλων OSA των αρμενικών μονάδων αεράμυνας καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλων αεροπορικών επιθέσεων στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Επίσης στόχευσαν τα κύρια άρματα μάχης T-72 και τα οχήματα μάχης πεζικού BMP-2 που μεταφέρουν μέλη για τον αμυντικό στρατό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε πηγή του Υπουργείου Άμυνας.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail