Αλαλούμ - Σταϊκούρας: Αντέχουμε 2ο λοκντάουν - Σκυλακάκης: Ό,τι δώσουμε, θα το ξαναπάρουμε σε φόρους

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε τα ακόλουθα: «Η Ευρώπη λέει ένα πολύ απλό πράγμα: “ξοδέψτε με βάση τις δυνατότητές σας, όχι όσα έχετε”. Αυτή τη στιγμή ό,τι ξοδεύουμε είναι μελλοντικοί φόροι», είπε.

Πρόσθεσε δε, ότι «από τη στιγμή που το χρέος σου είναι συντριπτικά μεγαλύτερο από τα ταμειακά διαθέσιμα (δηλαδή - για να είμαστε ακριβείς - τα ταμειακά διαθέσιμα δεν καλύπτουν ούτε το 7% -8% του χρέους), στην πράξη, αυτή τη στιγμή, ό,τι ξοδέψουμε θα υποχρεωθούμε -στην πορεία του χρόνου - να το βάλουμε σε φόρους ως κράτος, ασχέτως ποια κυβέρνηση θα το κάνει, και να το πάρει πίσω».

«Συνεπώς, πρόσθεσε, χρειάζεται μια προσοχή στο πώς ξοδεύουμε, έτσι ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά την οικονομία, χωρίς να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια νέα περιπέτεια. Διότι εξακολουθούμε να έχουμε το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρώπη – παρά το γεγονός ότι έχει πολύ καλή δομή –και το γεγονός ότι μπορούμε και δαπανούμε χρήματα δεν οφείλεται στα ταμειακά διαθέσιμα - διότι αν οφείλονταν στα ταμειακά διαθέσιμα θα είχαν προ πολλού εξαντληθεί – οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ικανότητά μας να δανειζόμαστε σε πολύ χαμηλά επιτόκια».

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στους «Αταίριαστους» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ διαβεβαίωσε πως η ελληνική οικονομία αντέχει και δεύτερο λοκντάουν! Εξήγησε πως η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα «έχτισε» ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει αλλά και για να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως είναι οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail