Η Κίνα χρησιμοποιεί μουσική πολεμική τακτική του 206 π.Χ. σε βάρος Ινδών στρατιωτών


Freepen.gr - Η Κίνα χρησιμοποιεί μια τακτική στρατιωτικού πολέμου από το 206 π.Χ. παίζοντας τραγούδια Punjabi από ηχεία σε Ινδούς στρατιώτες κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων στην περιοχή Ladakh, αναφέρει το defenseworld.net.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ των βασίλειων Τσου και Χαν (206 π.Χ. - 202 π.Χ.) στον οποίο στρατιώτες Χαν τραγούδησαν λαϊκά τραγούδια στους στρατιώτες του Τσου για να αποσπάσουν την προσοχή τους πετυχαίνοντας να κερδίσουν έναν πόλεμο που σίγουρα θα έχαναν.

Ινδικά στρατεύματα που δημιουργούν ένα παρατηρητήριο στην περιοχή Finger 4 κατά μήκος της LAC κοντά στο Pangong Tso έχουν υποβληθεί σε ακρόαση μουσικής Punjabi που παίζεται σε ηχεία από την κινεζική πλευρά, σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Η πλειοψηφία όλων των στρατιωτών του Ινδικού στρατού συνομιλούν στα Χίντι και στα Πουντζάμπι. Είναι πιθανό οι Κινέζοι στρατιώτες να έχουν ακούσει στο παρελθόν ινδικά στρατεύματα που τραγουδούν τραγούδια στα Χίντι ή τα Πουντζάμπι και προσπαθούν να δείξουν στα Ινδικά στρατεύματα ότι δεν ανησυχούν για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ωστόσο το κινέζικο φιλοκυβερνητικό Global Times ανέφερε ότι ο ινδικός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση «να ακούει τραγούδια Τσου από τέσσερις πλευρές». Αυτό προφανώς είναι ένα μήνυμα προς την Ινδία ότι ο ινδικός στρατός είναι απομονωμένος και πολιορκημένος.

Λίγο πριν τον πόλεμο του 1962 με την Ινδία, ο κινεζικός στρατός έπαιξε τραγούδια Bollywood / Hindi ως τακτική εκφοβισμού και επίσης για να δείξει ότι γνώριζε την ινδική γλώσσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail