Η Τουρκία θέλει να μας γελοιοποιήσει το 2021 οι εορτασμοί να μην έχουν σημασία

Έχω γράψει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να μας αφήσει να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το 1821. Για τον απλό λόγο, ότι ΠΟΤΕ δεν δέχθηκε ειλικρινά, παρά μόνο υπό πιέσεις, την ελληνική ανεξαρτησία και το νεοσύστατο ελληνικό κράτος.

Μπορεί να μη το λέει, αλλά κατά βάθος δεν αναγνωρίζει την ελληνική κρατική οντότητα και κυριαρχία, όπως δεν αναγνωρίζει και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο σκοπός της Τουρκίας-σε ότι αφορά εμάς-, είναι να μας καταστήσει δορυφόρο της. Να μας επιβληθεί σε κάθε πεδίο αντιπαράθεσης και να μας γελοιοποιήσει τόσο πολύ, ώστε οι εορτασμοί του 2021, να μην έχουν πλέον καμία ουσιαστική σημασία. Να έχουν ακυρωθεί από την γεωπολιτική πραγματικότητα που δημιουργεί σε βάρος μας.

Η ακύρωση, λοιπόν του 1821, βρίσκεται ως αιτία πίσω από κάθε προβαλλόμενη τουρκική διεκδίκηση που σκοπό έχει να αλλάξει το στάτους κβο στην περιοχή σε μια προσπάθεια "επαναφοράς" της ιστορίας στο σημείο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Για αυτό και οποιαδήποτε ελληνοτουρκική συμφωνία σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, θα είναι μόνο προσωρινή, επώδυνη, και άκρως ορεκτική για την όρεξη της Τουρκίας, που σύντομα θα επανέλθει απειλώντας μας και ζητώντας περισσότερα.

Για του λόγου το αληθές ένας Τούρκος αξιωματούχος ήταν πολύ ειλικρινής όταν δήλωσε πως:. «Η Ελλάδα έγινε κράτος χωρίς να πολεμήσει. Το ελληνικό κράτος ήταν προϊόν μιας γαλλικής, ιταλικής, βρετανικής και ρωσικής συμφωνίας που δεν ενέκριναν οι Οθωμανοί".

Δεν μας ενέκριναν οι Οθωμανοί, λοιπόν, και επιστρέφουν για να επιβάλλουν την οθωμανική άποψη για την εθνική ύπαρξη μας! Θα τους το επιτρέψουμε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail