Υπολοχαγός ήρωας αντι-πραξικοπηματίας του 2016, τώρα κρατείται ως στασιαστής!

Freepen.gr - Ένας Τούρκος υπολοχαγός ο οποίος είχε εμφανιστεί ως βασικός μάρτυρας κατά τη διάρκεια δίκης σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και χαιρετίστηκε ως ήρωας για την αντίστασή του σε αξιωματικούς πραξικοπηματίες, τώρα έχει τεθεί υπό κράτηση και συνελήφθη με την κατηγορία πραξικοπήματος, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο Ονούρ Καράν, πρώτος υπολοχαγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK), είχε καταθέσει σε δίκες που αφορούσαν την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Ο Καράν κατηγορείται επίσης για συμμετοχή στο κίνημα Gülen, μια θρησκευτική ομάδα εμπνευσμένη από τον μουσουλμάνο κληρικό Fethullah Gülen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, ο Καράν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και είπε ότι ακολούθησε τις εντολές από αντι-πραξικοπηματίες ανωτέρους όπως ο συνταγματάρχης Hançeri Sayat και ο συνταγματάρχης Erkan Olgay, οι οποίοι και οι δύο προήχθησαν στο βαθμό του Γενικού ταξίαρχου για την "ανδρεία" τους κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

* (Photo: Mustafa Yildirim / Anadolu Agency)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail