Νέοι φαραωνικοί εξοπλισμοί με ψώνια όπλων από το «ράφι» - Ίμια Νο 2

Military_Material / pixabay
Αδιόρθωτο και αβάσταχτα επιπόλαιο το ελληνικό πολιτικό σύστημα: την ώρα που οι Τούρκοι σουλατσάρουν ανεμπόδιστοι επι 1,5 μήνα μέσα στην ελληνική ΑΟΖ, γίνονται πρόχειρες εξαγγελίες «στο γόνατο» για εξοπλισμούς 5 δις, 7 δις, 10 δις. Εξοπλισμοί που αποβλέπουν στη ψυχολογική τόνωση της κοινής γνώμης και ίσως και στην εξαγορά συμμάχων με πληρωμή λύτρων. Και όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να ξεπεράσει το 200% χρέος/ΑΕΠ.

Όμως μια εθνική πολιτική ανάσχεσης της τουρκικής απειλής απαιτεί πολύ περισσότερα από αυτό: απαιτεί να οριστούν στόχοι, να διατυπωθούν αληθινές κόκκινες γραμμές, να προετοιμαστεί ο ελληνικός λαός για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει, να πιαστούν τα «κλεμμένα» που έφυγαν με εμβάσματα ή με σακούλες στο εξωτερικό, να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά η χώρα, να στηθεί σε υγιή βάση η αμυντική βιομηχανία, να σχεδιαστούν με νέα επαναστατική δομή και όπλα οι Ένοπλες Δυνάμεις, να επιστρέψει το μισό εκατομμύριο μορφωμένα ελληνόπουλα που έδιωξαν με την χρεοκοπία της χώρας και πολλά αλλά. 

Ακριβώς δηλαδή αυτά που δεν έκαναν τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια που παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά με τους ξένους.

Όμως αυτά από αυτό το πολιτικό προσωπικό δεν πρόκειται να γίνουν, γιατί αν γίνουν, η χώρα θα σταθεί στα πόδια της και τότε είναι αδύνατο αυτό το πολιτικό προσωπικό να μείνει στη θέση του.

Αναστάσιος Λαυρέντζος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail