Τρίζουν τα κόκκαλα των Σέρβων του 1912: "Σφουγγάρισμα" Βούτσιτς στον Ταγίπ και την "εξέχουσα" Τουρκία

Freepen.gr - Η Σερβία επιθυμεί περαιτέρω ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με την Τουρκία στο μέλλον, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά από γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

"(Με την Τουρκία) θέλουμε να διατηρήσουμε τις καλύτερες σχέσεις μας και να αναπτύξουμε περαιτέρω φιλικούς δεσμούς στο μέλλον", δήλωσε ο Βούτσιτς συμπληρώνοντας πως θεωρεί τον Ταγίπ Ερντογάν φίλο της Σερβίας".

Η Τουρκία έχει σημαντική επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε, προσθέτοντας ότι υπήρχε άριστη επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών.

"Αυτό είναι πολύ σημαντικό από την πλευρά μας. Η Τουρκία είναι μία από τις σημαντικότερες περιφερειακές δυνάμεις και επίσης μία που κινείται σε πιο εξέχουσα θέση στον κόσμο κάθε μέρα που περνά", δήλωσε ο Βούτσιτς.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.

"Άκουσα τη στάση του κ. Ερντογάν σε αυτό το θέμα και του εξήγησα τη θέση μας. Αντιμετωπίζει τη Σερβία με σεβασμό", σημείωσε ο Βούτσιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail