Κόλπο γκρόσο από το Υ/Β Κολπίνο: Εκτόξευσε βυθισμένο κρουζ κι έπληξε στόχο στα 185χλμ

Freepen.gr - Το πλήρωμα του υποβρυχίου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Kolpino εκτόξευσε έναν πυραύλο κρουζ Kalibr για να χτυπήσει έναν στόχο στην ξηρά 100 ναυτικά μίλια (185 χιλιόμετρα μακριά) κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Kavkaz-2020, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

"Για να εξασκήσουν τις δεξιότητες χρήσης έξυπνων όπλων, το πλήρωμα του Kolpino εκτόξευσε ένα βλήμα από τη βυθισμένη θέση. Ο πυραύλος κρουζ έπληξε τον καθορισμένο στόχο στην ξηρά σε μια περιοχή περίπου 100 ναυτικά μίλια μακριά", ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέγραψαν τη στιγμή που ο πυραύλος έπληξε τον στόχο.

Το Υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι περίπου 20 πλοία μάχης και υποστήριξης καθώς και ναυτικά αεροσκάφη και αεροσκάφη αεράμυνας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέκλεισαν την περιοχή για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της ναυτιλίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail