Αποτρόπαιη δολοφονία 16χρονου Σύριου στη Σαμσούντα - Για ελάχιστο χρόνο δεν τον έσωσε ο αδερφός του

Freepen.gr - Ένας Σύριος πρόσφυγας δολοφονήθηκε στην Τουρκία. Ο 16χρονος Ayman Hammami που μαχαιρώθηκε από ρατσιστές την Κυριακή στην επαρχία της Σαμσούντας στον Εύξεινο Πόντο στη μέση του δρόμου. Ο αδελφός του, Ibrahim Hammami που πήγε στην αστυνομία για βοήθεια μίλησε στο Evrensel για τη δολοφονία του Άιμαν, αναφέρει το πρακτορείο Firat.

Σύμφωνα με τον Ibrahim Hammami, αυτός και ο αδελφός του έφυγαν από το χώρο εργασίας τους, ένα φούρνο στην περιοχή Vezirköprü, περίπου στις 6 μ.μ. και περίμεναν στο πλάι του δρόμου μαζί με δύο από τα ξαδέλφια τους, όταν πλησίαζε μια ομάδα τεσσάρων ατόμων σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και τους επιτέθηκε λεκτικά λέγοντας τα εξής: «Φύγετε από τη χώρα μας και επιστρέψτε στη Συρία» ήταν ένα από τα πράγματα που είπαν. 

"Καθώς έχουμε συνηθίσει τον ρατσισμό εδώ, δεν αντιδράσαμε. Μετά από λίγο επέστρεψαν. Υπήρχαν ακριβώς είκοσι άτομα που μας έκοψαν το δρόμο με τα οχήματά τους. Μεταξύ αυτών ήταν και τα τέσσερα άτομα από το μαύρο αυτοκίνητο. Είχαν φύγει για να πάρουν τους φίλους τους. Δύο από αυτούς κρατούσαν ένα μαχαίρι στα χέρια τους. Τους είπαμε ότι είμαστε αδελφοί, ότι πρέπει να μας αφήσουν μόνοι, αλλά δεν τους ένοιαζε. Εκείνη τη στιγμή είδα ένα αστυνομικό αυτοκίνητο στο βάθος, πήδηξα στο μοτοποδήλατό μου και οδήγησα προς αυτό. Όταν επέστρεψα με τους αξιωματικούς, ο Ayman ήταν ξαπλωμένος μέσα στο αίμα. Φτάσαμε πολύ αργά".

Ο Ibrahim Hammami προσθέτει ότι η ομάδα των επιτιθέμενων ήταν νέοι. Λέει ότι στο παρελθόν είχαν ξαναδεί ο ένας τον άλλο από καιρό σε καιρό, αλλά δεν υπήρχαν συγκρούσεις.

«Ζούμε στη Σαμσούντα για σχεδόν εννέα χρόνια. Αλλά δεν είχαμε κανένα πραγματικό πρόβλημα μέχρι τώρα. Ο Ayman εργαζόταν στο φούρνο για τέσσερα χρόνια, για 50 λίρες την ημέρα. Εργαζόταν από το πρωί έως το βράδυ και στο τέλος της βάρδιας του πήγαινε σε ένα κέντρο νεολαίας όπου εγγράφηκε σε μαθήματα", λέει ο Ibrahim.

"Οι γονείς μου και τα άλλα αδέλφια μου είναι πολύ άρρωστοι. Απαιτούμε δικαιοσύνη", λέει ο αδελφός του σκοτωμένου αγοριού.

Σε σχέση με τη δολοφονία, μόνο ένας ύποπτος έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής. Η ταυτότητα αυτού του ατόμου ανακοινώθηκε από τις αρχές ως Z.Ç.

Ο Ibrahim Hammami και η οικογένειά του έχουν καταθέσει κατηγορίες εναντίον και των είκοσι που εμπλέκονται στην επίθεση. Δεν είναι όμως σαφές γιατί μόνο ένα άτομο έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail