Ποιες κυρώσεις; Με 154 δις δάνεια σε τουρκικές τράπεζες κρατά ο Ερντογάν χειροπόδαρα την Ευρώπη

Freepen.gr - Συνολικά οι Ευρωπαϊκές τράπεζες με πρώτες τις ισπανικές, τις γαλλικές, τις βρετανικές και μετά τις γερμανικές είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένες στην τουρκική οικονομία. Σύμφωνα με άρθρο που υπογράφει ο διευθυντής του οικονομικού ρεπορτάζ του Spiegel και στηρίζεται σε στοιχεία της τράπεζας διεθνών διακανονισμών είναι πολύ δύσκολο οι Ευρωπαίοι να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία αλλά αντίθετα και πρέπει να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας γιατί εμπλέκοναι πάρα πολύ βαθιά με 154 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι τράπεζες της Ευρώπης φοβούνται ότι αν καταρρεύσει η οικονομία της Τουρκίας θα υπάρξει μεγάλος αντίκτυπο στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα οδηγόντας σε μια νέα κρίση.

Οι ισπανικές τράπεζες πρώτες από όλες εμπλέκονται στην Τουρκία με δάνεια και επενδύσεις με 52 δισεκατομμύρια ευρώ (είναι πάνω από όλους τους άλλους). Χαρακτηριστικά η ισπανική τράπεζα BPPA έχει το 50% της Γκαραντί, της μεγαλύτερης Τράπεζας της Τουρκίας.

Η Γαλλία είναι μπλεγμένη στη Τουρκία με 25 δις, η Βρετανία με 12 δις, οι γερμανικές τράπεζες με δάνεια 11 δισεκατομμύρια και οι ιταλικές με 8,7. Συνολικά το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης έχει δάνεια σε τούρκικες τράπεζες 154 δις. 

Και φυσικά υπενθυμίζουμε πρόσφατο άρθρο μας όπου αναφέραμε τα συμφέροντα των έξι χωρών που είχαν το καλοκαίρι μπλοκάρει ένα απλό κείμενο καταδικής.

Στους Τούρκους βλέπετε δεν επιβάλλονται μνημόνια όπως στους Ελληνες.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail