Οι Ρώσοι λένε ότι..."σκούπισαν" 133.000 τρομοκράτες συνολικά στη Συρία

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξουδετερώσει περισσότερους από 133.000 μαχητές στη Συρία, προσθέτοντας: "ούτε ένας τρομοκράτης δεν εισήλθε στη Ρωσία”.

"865 ηγέτες συμμοριών και περισσότεροι από 133.000 μαχητές έχουν εξαλειφθεί, συμπεριλαμβανομένων 4.500 μαχητών από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τις χώρες της ΚΑΚ" είπε ο Σοϊγκού και: "η τρομοκρατική οργάνωση ISIS δεν είναι πλέον παρούσα στη Συρία και κανένας τρομοκράτης δεν έχει εισέλθει στη Ρωσία".

Σε προηγούμενες δηλώσεις, είχε αναφέρει ότι μετά την εξάλειψη του "ISIS στη Συρία, οι μαχητές μετακινούνται στην Κεντρική Ασία και τη Νοτιοανατολική Ασία".

Ωστόσο, παρά το τέλος του λεγόμενου "χαλιφάτου" του Ισλαμικού Κράτους, η τρομοκρατική ομάδα συνεχίζει να λειτουργεί μέσω διάσπαρτων πυρήνων, τους οποίους χρησιμοποιούν για να στοχεύσουν τις συριακές ένοπλες δυνάμεις στην Κεντρική και ανατολική Συρία.

Εκτός από τις επιθέσεις τους εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA), συνέχισαν επίσης τις επιχειρήσεις τους εναντίον των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην ανατολική Συρία, γεγονός που προκάλεσε εμπόδια στην επίτευξη σταθερότητας στις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail