Ήταν έτοιμοι να ρίξουν 1.200 κιλά ακατάλληλα όστρακα στην αγορά

Χίλια διακόσια κιλά (1.200kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ συνελήφθησαν τρεις (03) ημεδαποί, ηλικίας 58, 55 και 51 ετών. 

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. όχημα όπως επίσης και Δ.Χ.Ε. φορτηγό όχημα σε ελαιώνα στην περιοχή Μέσης, με τους τρεις δράστες να μεταφορτώνουν σάκους με όστρακα από το ένα όχημα στο άλλο. Όταν τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προσέγγισαν στο σημείο, ο 55χρονος ετράπη σε φυγή, ενώ ο 58χρονος και ο 51χρονος επιβιβάστηκαν στο φορτηγό όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. 
 
Κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, ενώ, μετά από υπόδειξη του 51χρονου, εντοπίστηκαν σε ερημική τοποθεσία εξήντα εννέα (69) σάκοι με όστρακα του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), βάρους χιλίων διακοσίων κιλών, υπολειπομένων διαστάσεων (από 4,1εκ έως 4,3εκ, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ) και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής). 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ως άνω οχήματα και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail