Ο Χουλούσι Ακάρ είχε συγχαρεί προσωπικά τον πιλότο που κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Su-24

Freepen.gr - Ο Χουλούσι Ακάρ, τότε επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τωρινός υπουργός Άμυνας, συναντήθηκε προσωπικά και συνεχάρη τον πιλότο μάχης ενός μαχητικού F-16 που κατέρριψε το ρωσικό Sukhoi Su-24M στις 24 Νοεμβρίου 2015, αποκάλυψε ο επικεφαλής του προσωπικού του επιτελείου σε δικαστική κατάθεσή του, αναφέρει το nordicmonitor.com.

Καταθέτοντας σε δικαστήριο της Άγκυρας στις 10 Απριλίου 2019, ο προσωπάρχης του στρατηγού, συνταγματάρχης Ραμαζάν Γκόζελ, αρχηγός του γενικού προσωπικού κατά την εποχή της κατάρριψης του αεροσκάφους, δήλωσε σε μια επιτροπή δικαστών πώς ήταν ευχαριστημένος ο Ακάρ με την απόδοση του πιλότου μαχητικών.

«Εμείς [ο Ακάρ και ο συνοδός του] πήγαμε στο Ικόνιο… Μίλησε σε όλους τους υπαλλήλους εκεί. Είπαν, «Διοικητά, αυτός είναι ο πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο». Αν θυμάμαι σωστά, ο πιλότος είχε μόλις αποκτήσειένα νέο μωρό. Ο Akar τον συνεχάρη και του ευχήθηκε τύχη. Τα συγχαρητήριά του δεν ήταν μόνο για το νέο μωρό, αλλά και για την κατάρριψη, γιατί τότε όλοι υποστήριζαν την πτώση του τζετ" είπε ο Γκόζελ.

Ο 48χρονος συνταγματάρχης είχε συνεργαστεί με τον Akar για τρία χρόνια από το 2013, όταν ο Akar ήταν διοικητής του Στρατού Ξηράς. Έγινε αρχηγός του προσωπικού του όταν ο Akar προήχθη σε αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το 2015.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail