Η Ουκρανία φέρεται να πούλησε μέρος των S-300 της στις ΗΠΑ

Freepen.gr - Ξεχωριστό άρθρο όσον αφορά την αεράμυνα της Ουκρανίας αφιέρωσε το militarywatchmagazine.com και τη χρήση του συστήματος S-125, τα οποία ετοιμάζονται να ενεργοποιηθούν εκ νέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, τα συστήματα S-125 στην ουκρανική υπηρεσία θα αναπτυχθούν για την προστασία πολιτικών και διοικητικών κέντρων και στρατηγικών στρατιωτικών τοποθεσιών, αν και η έλλειψη κινητικότητας περιορίζει σοβαρά τις πιθανές χρήσεις τους. Η Ουκρανία δεν έχει αποκτήσει σημαντικά νέα συστήματα αεροπορικής άμυνας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και εξακολουθεί να βασίζεται στο σύστημα S-300PT από τη δεκαετία του 1980 για αεροπορική άμυνα μεγάλης εμβέλειας. 

Αυτά ωστόσο αντιπροσωπεύουν ένα κλάσμα της γκάμας των σύγχρονων παραλλαγών των S-300, χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για αναδιάταξη, βασίζονται σε πολύ πιο αδύναμα ραντάρ και περιορίζονται στην εμπλοκή στόχων με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες. 

Πολλαπλές αναφορές δείχνουν ότι, εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, η Ουκρανία πούλησε τουλάχιστον ένα μέρος των μονάδων S-300 της στις Ηνωμένες Πολιτείες - όπου σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούνται για δοκιμές για την ανάπτυξη καλύτερων μέσων διείσδυσης στον εναέριο χώρο που προστατεύεται από συστήματα της οικογένειας των S- 300.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail