Έγιναν...Τούρκοι στην Αγκυρα με τα γαλλικά Rafale στην Κύπρο

Freepen.gr - Έντονος εκνευρισμός επικρατεί στην Τουρκία λόγω της παρουσίας των γαλλικών μαχητικών Rafale στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, σε σχετική ερώτηση απήντησε:

Η προσγείωση των γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην περιοχή της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου με το πρόσχημα μιας άσκησης με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, την Ελλάδα και την Ιταλία, και η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη με τις Συνθήκες του 1960.

Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, η οποία δεν είναι ο εγγυητής του νησιού της Κύπρου, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ρωμιο-ελληνικό δίδυμο, που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση.

Σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά: η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο και οι Τουρκοκύπριοι θα οδηγήσουν σε απογοήτευση κάθε προσπάθεια αποκλεισμού τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail