Μόνο δύο Rafale έστειλε η Γαλλία στην Κύπρο και ξεσηκώνεται η Τουρκία

Armée de l'air
Freepen.gr - Μόλις τρια αεροσκάφη έστειλε στο σύνολο η Γαλλία στην Κύπρο, εκ των οποίων δύο μαχητικά Rafale, και η Τουρκία εξανίσταται μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Ο Ακσόι δήλωσε ότι η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση" δεν εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί και τους Τουρκοκύπριους, δεν είναι αρμόδια και εξουσιοδοτημένη να συνάψει τέτοια συμφωνία.

"Η εν λόγω συμφωνία είναι αντίθετη με τις Συνθήκες του 1960 και την ισορροπία που καθορίζεται από αυτές τις Συνθήκες" ανέφερε ο Ακσόι συμπληρώνοντας πως δημιουργείται κίνδυνος στη διασφάλιση σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ακσόι χαρακτήρισε απαράδεκτο για τη Γαλλία να λάβει μέτρα για να αυξήσει περαιτέρω την ένταση κατά την τρέχουσα περίοδο και να οργανώσει κοινές ασκήσεις με την Ελληνοκυπριακή διοίκηση καλώντας τη να ενεργεί "πιο υπεύθυνα σε θέματα που σχετίζονται με την Κύπρο που περιλαμβάνονται στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail