Τουρκία: “Μας παίζει” με NAVTEX και όσα προβλέπει η συμφωνία με Αίγυπτο!

Οι Τούρκοι με τη NAVTEX που εξέδωσαν “παίζουν” ακριβώς στο όριο όσων συμφώνησε η Ελλάδα με την Αίγυπτο πριν από μερικές ημέρες. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε ότι “μας ενισχύει η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου.

Από: iskra.gr

Η περιοχή της νέας Τουρκικής NAVTEX σύμφωνα με τις συντεταγμένες που έδωσαν, βρίσκεται σχεδόν επάνω στον 28ο μεσημβρινό. Ακριβώς εκεί δηλαδή που τελειώνει η ελληνοαιγυπτιακή οριοθέτηση. Σαν να μας λένε δηλαδή οι Τούρκοι ότι δέχονται το όριο του 28ου μεσημβρινού προς τα ανατολικά μας.

Τα σημεία που οριοθέτησαν την νέα τους NAVTEX, είναι προσεγμένα ένα προς ένα και χρειάζεται η αποκωδικοποίησή τους ώστε να γίνει αντιληπτό το μήνυμα που μας στέλνουν.

Πχ, τα σημεία 5, 6, 7 και 8, βρίσκονται πάνω στα νότια όρια της ΑΟΖ τους.
Ειδικά το σημείο 5, βρίσκεται εντός μεν της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά όχι εντός των οικοπέδων που έχει μοιράσει στις εταιρείες η Κύπρος προς εκμετάλλευση.

Είναι το γνωστό τριγωνάκι που μετά από παράκληση της Ελλάδας, η Κύπρος δεν επέκτεινε μέχρι το ανώτατο όριό της προς τα δυτικά την ΑΟΖ της όταν συμφωνούσε αυτή με την Αίγυπτο.

Το σημείο 4, βρίσκεται λίγο εκτός των ορίων της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά εντός των ορίων της Τουρκικής και των οικοπέδων που έχει μοιράσει η Τουρκία στην δική της κρατική εταιρεία.

Το ίδιο και με τα σημεία 2 και 3.

Γενικά, οι συντεταγμένες της NAVTEX είναι σαν κωδικοποιημένη γλώσσα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η επιλογή του σημείου 2.

Μαζί με το σημείο 1, βρίσκονται επάνω στην νοητή προέκταση προς τα ανατολικά της γραμμής που σχηματίζουν τα σημεία Α και Β της πρόσφατης ελληνοαιγυπτιακής οριοθέτησης.

Στην ουσία, αυτό που μας λένε οι Τούρκοι είναι ότι αφού δεχθήκαμε το σημείο Α με τους Αιγύπτιους, “δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα από τους Τούρκους. Το πολύ πολύ να ζητήσουμε το ίδιο”.

Άρα, τα Ελληνικά δικαιώματα τα έχει αυτοπεριορίσει η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία προς τα ανατολικά.

Επομένως η περιοχή που δεσμεύει σήμερα η Τουρκία με την NAVTEX της, βρίσκεται στην ουσία “εκτός της Ελληνικής διεκδίκησης άρα δεν έχουμε κανένα έρεισμα για να τους διώξουμε από εκεί”,κατά την Τουρκία πάντα.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.